witam
legwanica po operacji czuje sie raczej dobrze. zaczela juz chodzic. mysle ze jak nie bedzie zagrozenia ze strony zapalenia otrzewnej to powinna sie wylizac.
pozdrawiam
Wersja do druku
witam
legwanica po operacji czuje sie raczej dobrze. zaczela juz chodzic. mysle ze jak nie bedzie zagrozenia ze strony zapalenia otrzewnej to powinna sie wylizac.
pozdrawiam
Powstałe problemy pooperacyjne "załatwiły" dokładnie całą noc :(. Dziś rano obejrzałem szczegółowo drugiego operowanego legwana. Niestety stwierdziłem podobne problemy z szwami.
UŻYTE PRZEZE MNIE NICI "DEXON II BICOLOR" (pord USA) POMIMO TO, ŻE OKREŚLANE PRZEZ PRODUCENTÓW I SPRZEDAWCÓW JAKO BEZPIECZNE - OKAZAŁY SIĘ NIEPRZYDATNE!!!!!!!
PO OK. 7 DNIACH OD ZABIEGU (PO NAMOCZENIU???) ZAŁOŻONE WSPOMNIANYMI NIĆMI SZWY ( POMIMO ZAŁOŻENIA 2-3 ZABEZPIECZEŃ)ULEGŁY SAMOISTNEMU ROZWIĄZANIU - SPROWOKOWANEMU PRAWDOPODOBNIE AKTYWNOŚCIĄ RUCHOWĄ ZWIERZĘCIA.
Oba legwany znajdują się pod stałą opieką lekarską...........
witam
Panie Doktorze legwanica zaczela jesc!!! :)
moze nie je jeszcze tak jak powinna, ale juz sama sobie podchodzi do michy i wsuwa zielenine.
p.s. jak bedzie pan mial troche czasu prosze przyslac mi nazwy antybiotykow i zdjecia z operacji.
pozdrawiam Filip