-
gratuluje
chcialbym zwrocic wszystkich uwage na fakt, iz nigdzie w internecie nie znajdzie sie pojedzynczej strony z taka iloscia tresci o tematyce terrarystycznej. nigdzie nie ma w jednym miejscu takiej bazy danych, takiej wiedzy jaka jest tutaj, i nie mowie o polskich stronach ktore nie siegaja do piet tej stronie, lecz ogolnie - niemieckie, francuskie, i nawet amerykanskie, zadna nie ma takiej ilosci - rzeczowych opisow a nie jakis tabelek ktore w rzeczywisctosci sa streszczeniem cudzej pracy bez podania zrodla...
mysle ze naleza sie wszystkim tworcom strony - autorom opisow; jaki i przedewszystkim nookowi - osobie ktora dopiela swego - gratulacje, i podziekowania za to ze dzieki nim terrarystyka sie rozwija.
-
Re: gratuluje
pepre napisał(a):
>
> chcialbym zwrocic wszystkich uwage na fakt, iz nigdzie w
> internecie nie znajdzie sie pojedzynczej strony z taka
> iloscia tresci o tematyce terrarystycznej. nigdzie nie ma w
> jednym miejscu takiej bazy danych, takiej wiedzy jaka jest
[cut]
zgadzam sie z przedmowca http://klub.chip.pl/jeronimo/emotikony/wink.gif
> opisow a nie jakis tabelek ktore w rzeczywisctosci sa
> streszczeniem cudzej pracy bez podania zrodla...
hehehe pewnie masz na mysli t.... http://klub.chip.pl/jeronimo/emotiko...nie_powiem.gif LOL
>
> mysle ze naleza sie wszystkim tworcom strony - autorom
> opisow; jaki i przedewszystkim nookowi - osobie ktora dopiela
> swego - gratulacje, i podziekowania za to ze dzieki nim
> terrarystyka sie rozwija.
tylko tak dalej http://klub.chip.pl/jeronimo/emotikony/02/prosze.gif
Pozdrofffkaa :-)
-
Teraz gratualcje sa nieco spóźnione ale i tak sie należą nie ma lepszego serwisu dzięki wam wszystkim autorom pomysłodawcom Nookowi oby było wiecej informacji ale z tym spoko widać codzienny rozwój strony. pepre twoja w tym też zasługa (przeprasdzam za krytyke artykułu w terrarium ale jest słuszna)
pozdrawiam
-
Ja również się pod tym podpisuję !!!!!!
Pepre a tobie gratuluję ciekawego artykułu w miesięczniku TERRARIUM !!!! :))))))))))))
-
Witam
Ja również gratuluje :-))))))))))
Szkoda tylko,że każda strona terrarystyczna "pracuje dla siebie"(nie tylko wymieniona powyżej,wszystkie).Żadnej współpracy.A o co chodzi autorom stron?O to,żeby ich strona była uważana za najlepszą(i tylko to się dla nich liczy) czy o to,żeby początkujący terrarysta mógł znaleźć odpowiedź na każde pytanie-jeśli na "mojej" stronie akurat odpowiedzi nie znajdzie, "wysyłam" go do innej strony terrarystyczniej.Najczęściej są uwagi w sylu "Na mojej stronie to jest, a na Twojej tego nie ma","Moja strona jest lepsza niż Twoja" itp.
Pod koniec września organizowana jest Konferencja;m. in. po to aby terraryści z całego kraju połączyli się we wspólnym działaniu.Może również dojdzie wtedy do zawarcia współpracy pomiędzy stronami terrarystycznymi...?
Pozdrawiam
-
Przyłączam sie do pochwalnego chóru. Naprawde strona jest b. dobra. Aż mi głupio że sam czegoś nie opóblikowałem, ale cóż proza życia. Brawo NOOK jesteś wielki.
-
ja tez gratuluje...bo prawde powiedziawszy to przez ta strone zainteresowalem sie terrarystyka na powaznie... wczesniej nie mialem zadnego zwierza terrarystycznego (oprucz psa ale to sie nie liczy:) teraz mam juz ptasznika i zamierzam w najbilzszych 2 tyg. kupic warana :) POZDRAWIAM!!!!!
-
Przyłączam się do gratulacji, aczkolwiek trochę spóźnionych:-)
Popieram współpracę pomiędzy stronami - z tym jest rzeczywiście kiepsko:-(((
Jeśli chodzi o mnie - zrezygnowałem z forum, chata i giełdy - bo to wszystko można znaleźć tutaj. Wkrótce będę robił premierę - w testowej wersji już zrobiłem odpowiednie odnośniki. Ponadto z radością wrzucam linki i banery nadesłane przez administratorów innych stron, ale niestety w większości tylko zagraniczni koledzy przysyłaja mi swoje banery i odwdzięczają się umieszczeniem mojego:-(
Z polskich stron dostałem tylko baner od Nooka, ale o odwdzięczeniu się tym samym nie ma co marzyć:-)))))
Myślę, że największy problem to chęć współpracy (i to współpracy, a nie tylko deklaracje) ze strony WSZYSTKICH administratorów.
Wielokrotnie zdarzyło mi się wysłać prośbę o jakiś baner żeby go umieścić na mojej stronie, bez żadnej odpowiedzi:-(
A to kosztuje majmniej pracy:-)
O jakiejkolwiek wspólnej akcji, artykule etc. to chyba na razie nie ma co marzyć.
proponuję wywołać dyskusje na ten temat - może jako osobny wątek. Chciałbym żeby więcej osób wypowiedziało się na ten temat - do tego potrzebna jest jeszcze aktywność internautów. Sądzę że sama chęć nic nie zmieni:-((
Pozdrawiam
PS. Jeśli ktokolwiek ma swoją stronę, której nie mam w sekcji odnośniki - dajcie znać, lub prześlijcie baner. Nie wymagam umieszczenia w zamian mojego:-)
-
SNAKES napisał(a):
(ciach!)
> Z polskich stron dostałem tylko baner od Nooka, ale o
> odwdzięczeniu się tym samym nie ma co marzyć:-)))))
> PS. Jeśli ktokolwiek ma swoją stronę, której nie mam w sekcji
> odnośniki - dajcie znać, lub prześlijcie baner. Nie wymagam
> umieszczenia w zamian mojego:-)
No to sam sobie odpowiedziałeś:P, a rewanż - katalog stron - mało stron w nim jest ale jest b. często odwiedzany (jeśli mam być szczery to na pewno masz lepszą odwiedzalność z tej strony niż my z Twojej :)).
<<
No teraz odpowiedź na wiadomość od Pepre:
jezu a tego co naszło:), to co napisałeś to dla mnie jest oczywiste jak zapewne i dla innych, choć na pewno nie dla wszystkich, dlatego jednak dobrze że ta kwestia została poruszona.
Dzięki za słowa wsparcia, robimy to już wszyscy przecież tyle czasu, i na pewno na tym nie poprzestaniemy.
Teraz to sam już nie wiem, czy dobrze że terrarystyka się rozwija?
Na pewno rozwija się kosztem zwierząt.
>>
O jakiej współpracy mówicie, serwis terrarium.com.pl na taką popularność jaką ma teraz pracuje rok, i wierzcie mi łatwo to nie przyszło. Działalności terrarystyczno-charytatywne, imprezy itd. na pewno będą wspomagane. Początki były potworne, ale jakoś poszło, ogromnym nakładem ludzkiego wysiłku. Jeśli ktoś konkretnie chce, aby serwis go "wpomógł" niech do nas napisze, a my zdecydujemy o stosownej pomocy (oczywiście możemy odmówić, ale sprubować chyba? warto).
Płacimy za to na czym stoimy (darmowa praca i inwestycje zwiazane ze stroną które nie zwrócą się szybko - ryzyko przedsiębiorcze:)) i mamy prawo decydować o tym czy wspierać inne strony komercyjne.
-
Cześć,
>No to sam sobie odpowiedziałeś:P, a rewanż - katalog stron - mało stron w nim jest ale jest b. często odwiedzany (jeśli mam być szczery to na pewno masz lepszą odwiedzalność z tej strony niż my z Twojej :)).
Jeśli tak to mamy mierzyć - OK.
Ja nie chcę od Ciebie uzyskać umieszczenia banera:-)
Nie deprecjonuję Waszej pracy - jeśli tak to zrozumiałeś, sorry.
Ja nie potrzebuję Waszego wsparcia - tak jak i Wy nie potrzebujecie mojego. Ale możnaby pewne rzeczy trochę skoordynować. Tyle że widzę iż nie bardzo Ci na tym zależy - OK. Ja to szanuję.
Chodzi mi przede wszystkim o dobro zwierząt, a obserwowana przeze mnie wojna między portalami (czytałem ostatnio pewne forum, dlatego słowo "wojna" jest całkiem uzasadnione) wcale się temu nie przyczynia.
Jeśli chodzi zaś o komercyjne strony - moja nie należy do komercyjnych i wszystkie koszty związane z jej prowadzeniem ponoszone są przeze mnie. Więc pewnie chodzi o ten portal, na którym czytałem forum:-)
Ale widzę, że temat współdziałania to bezsensowana rozmowa - to już jest chyba cecha naszego narodu:-)
Pozdrawiam
PS. Możesz uznać mój post za niebyły - zostawiam tylko zdanie o gratulacjach:-)