mam prosbe czy mialby ktos jakies informacje na temat wypasu konikow polskich(chodzi mi o zjadane rosliny-preferencje paszowe) ??? pilne ... z gory dziekuje
Wersja do druku
mam prosbe czy mialby ktos jakies informacje na temat wypasu konikow polskich(chodzi mi o zjadane rosliny-preferencje paszowe) ??? pilne ... z gory dziekuje
Trawa?
tyle to i ja wiem chodzi niestety o cos bardziej skomplikowanego w sensie gatunki roslin zjadanych ale i tak dzieki narazie
Mamy konika polskiego przy naszej stacji terenowej na Mazurach. Powiem Ci. To zwierzę to prawdziwy odkurzacz, zje wszystko, nawet suche lub wygrzebie sobie zimą spod śniegu. Dzięki temu są w stanie przetrwać w bardzo trudnych warunkach.
Apetyty tego zwierzaka zadziwił mnie, od czasu gdy jest tam ten koń, kosiarka straciła rację bytu.
to tez wiem :/ ale nic nie szkodzi bo wiecei robie pracebadawcza i potrzevbuje bardziej naukowych na temat prefrencji paszowych czyli co najbardziej preferuje danych na dyskusje ale spoko dzieki i tak jesli ktos ma jaies pubvlikacje czy cos to byloby fajnie aby jakos przeskanowkl czy cos bo w innym wypadku chyba bede musial wyruszyc w polske w poszukiwaniu info(w poszukiwaniu zaginionej warki...ee arki :P) pozdrowienia