zapraszam wszystkich gekomaniakow na moja nowa strone www.leopardgecko.strona.pl
chetnie wyslucham tez komentarzy
konrad
Wersja do druku
zapraszam wszystkich gekomaniakow na moja nowa strone www.leopardgecko.strona.pl
chetnie wyslucham tez komentarzy
konrad
zmień serwer!!
"420 przekroczony limit transferu
Przekroczony został maksymalny limit transferu dla tej strony.
Strona ponownie będzie widoczna po upływie czasu obowiązywania limitu.
Spróbuj później, jeśli chcesz zobaczyć tę stronę. "
:)
mi teraz weszła
materiały są fajne ale layout jest tragiczny :/ (w zasadzie to go niema)
sorry za double posta ale teraz doszedłem do działu gdzie są zjdęcia z twojej hodowli
ty je na co dzień trzymasz w tych plastkiowych pudełkach o_0??
no mi też weszła
+ zdjęcia
+ fajnie, że ktoś w polsce ma tyle odmian :)
- adres
- grafika :D
- serwer
dobra troche nabijanie mi wyszło więc wrazie czego skasować ten poprzedni :>
nie zauważyłem dziur w pokrywach tych pudełek,to chyba ten upał
Wypadałoby napisać, że "gekon" lamparci nie jest gekonem( już od kilkunastu lat!), tylko eublefarem( Eublepharidae).
Zastrzeżenia budzą też proponowane metody hodowli- dieta mącznikowo- witaminowa( po co ta monotonia? Co z dzikimi owadami? Innymi gatunkami karmowymi? Czemu nie dawać?), a przede wszystkim warunki panujące w terrariach, ich rozmiary, wystrój( brak). Zwierzęta być może będą doskonale rosnąć i mnożyć się w takich warunkach, ale mają też swoje potrzeby psychiczne, a w takich warunkach nie będą one zaspokojone. Eublefar w dużym terrarium, o bogatym wystroju, z licznymi kryjówkami, wyczekujący na rozmaite " niespodzianki" w postaci licznych gatunków owadów, będzie odwzajemniał się bardziej różnorodnym zachowaniem. A o to przecież chodzi. Chyba, że komuś zależy na fermie, na której jest maksymalna wydajność, przy minimalnym nakładzie.
Same odmiany piękne, zwłaszcza hybino.
Czy ten wąż, wyglądający jak M. s. spilota to czysty M.s. spilota, czy mieszaniec?
mi sie ta stronka podoba i podejscie do chodowli tez. Co do wystroju to tak samo przeciez mnostwo chodowcow choduje weze i inne gady wiec nie jest to zle tlyko najlepsze jesli chodzi o profesionalna chodowle inaczej wszsycy profesionalisci by tak nie robili. Potem przeciez taki gekonik jak zostanie kupiony to bedie mial ladne terra.
Nie zgadzam się. To jest tak samo najlepsze, jak profesjonalne fermy świń, lisów, norek czy przemyslowe hodowle drobiu! Maksymalnie wygodne dla człowieka, natomiast zwierzętom zapewnia się minimum, aby tylko przetrwały i mnożyły się. Smutne, bo to zwierzęta " luksusowe", których utrzymywanie służy nam jedynie do poznawania ich życia, i choćby z tego powodu powinno być ono maksymalnie urozmaicone.
Nie porownuj farm norek, czy lisow do hodowli gekonow z tej strony.
Po 1. roznice pomiedzy ssakami, a gadami
Po 2. wymienione przez Ciebie "przybytki" to prawdziwe mordownie.