Witam. Czy zna ktoś jakąś litereture o agamach czerwonoglowych? Nie musi być jakaś profesjonalna... wczesniej hodowałem agame brodatą, wiec jakiś "wstep" mam... Ale coś bardziej pod Czerwonoglową agamke jest mi potrzebne... Pomocy!
Wersja do druku
Witam. Czy zna ktoś jakąś litereture o agamach czerwonoglowych? Nie musi być jakaś profesjonalna... wczesniej hodowałem agame brodatą, wiec jakiś "wstep" mam... Ale coś bardziej pod Czerwonoglową agamke jest mi potrzebne... Pomocy!
Troche o czerwonogłowych jest w "Zwierzętach w terrarium" Cyryla Przybyszewskiego, niewiele (ale jest) w "Encyklopedii terrarystyki" Eugene Bruinsa. Troche więcej jest o nich w "Leguani a Agamy" Mirollava Kociana. Sam już troche się z tymi cudami "męcze" więc moge pomóc.
Witam. piszesz ze sie "meczysz" z nimi:D to powiedz coś konkretnego... tzn zywienie i warunki tzn temp/wilgot. ( noc/dzien) wszystko co wiesz z wlasnego doswiadczenia a czego nie ma w ksiazkach i FAQ bo to wszytsko już przeczytałem... no i mam swoje dość na brodatych, jeśli chdzi o agamy.
To nie miejsce na moje spostrzeżenia :) Wysłałem Ci meila.
Oki. Dzięki za porady! Napewno się przydadzą! Pzdr.