mam pytanie czy młode patyczaki rogate swiezo po urodzeniu mogepodawac im liscie od kapusty??
Wersja do druku
mam pytanie czy młode patyczaki rogate swiezo po urodzeniu mogepodawac im liscie od kapusty??
A czy w ogóle patyczaki rogate mogą jesć kapustę???????????????????
z tego co wiem to nie powinno sie podawac ale sa tacy co podawaja i sa tacy co nie radza tego :) ja sam niewiem bo od niedawna mam patyczaki i straszaki ale nie ryzykowalem podawania tego poszukaj gdzies (poczytaj w opsiach roznych)
ja daje nic im nie jest ale nie wiem czy mlode moga jesc a sałate?
Szczęrze mówiąc nie jestem pewien czy mozna dawać młodym tak wczesnie. Niektórzy twierdza za mozna im podawac pokarm od razy, byle był miekki ( NIE DĄB) oraz aby owady miały do nie go łatwy dostep. Jeżeli będziesz chciał spróbować z sałątą musisz pamietac aby ja dokładnie umyć, gdyz jak pewnie wiesz może zawierac środki owadobójcze. Jak napisał we wczesniejszym poście BZIAK poczytaj, poszukaj w opisach gatunków. Wejdz sobie na stronę www.terrarysta.com.pl lub www.phasmodea.prv.pl tam jest wiele informacji na ten temat. Jezeli tam nie dowiesz sie niczego znaczacego napisz maila do któregoś z hodowców. Adresy znajdziesz pewnie na wyzej wymienionych stronach. POWODZENIA!
Osobiście nie polecam sałaty. We wszystkich sklepach gdzie karmiono patyki sałata nie wygladały one, żeby były w dobrej kondycji.
sałatą bardzo łatwo owada zabić. zatrucia, rozwolnienia itp. nie polecam, tym bardziej, ze pestycydy dośc cięzko wypłukać.