jedzonko ogólnie dla rogaczy.
Jest kupa tematów więc zbierzmy to w jeden coby się po 100 razy nie pytać :).
Czy rogatnice PSG5 :) mogą wcinać poniżej wymianione listki i które są bogate w wodę które można podawac nonstop, z którymi uważać...
1. liście brzozy
2. rzodkiewki
3. malin
4. rododendron (szok :) bo mogą a to trujące przecie)
5. klonu
6. dębu
7. marichuany.... :)
8. jabłek
9. sałaty
10. czereśni
11. trzykrotki zielonej
12. ..... inne....
Re: jedzonko ogólnie dla rogaczy.
1. Nie wiem
2. Raczej nie
3. Jeden z najlepszych
4. Można karmić, ale dla młodych nie polecam
5. Nie wiem
6. Dobry pokarm
7. Nie wiem, ale były posty na ten temat
8. Wszystie drzewa owocowe są polecane. :-)
9. Nie, ale jeśli już to nie pryskane.
10. Według mnie, inni mogą sądzić inaczej, ale to dobry pokarm, ja karmię nią wiele gatunków i nie widzę żadnych niepokojących objawów. :-)
11. Nie, karmienie non stop prowadzi do śmierci owada.
12. _
brzozę jedzą :) no chyba, ze (odpukać...) do wieczora coś im się stanie... wczoraj jeden obrzarł się brzozy... zobazymy jaki efekt... wieczoroem ale myślę, że już by mu zaszkodziło a nie widać... .
ja bym tylko uzupełnił post rogacza:
5. mogą - u mnie jedzą i nic im nie jest. trzeba pozadnie myć!
11. owady mają po tym rozwolnienie.
jedzą brzozę!!!!! nic im nie jest po całonocnym posiedzeniu przy brzozie ... nie rzucają się na nią jakoś specjalnie ale mając do wyboru 3krotkę i wiśnię zażarły brzozę.
5. co do tego klonu - najnowsze obserwacje (o straszyków kolczastych) wskazuja na jakieś dziwne zaczerwienienie i rozwodnienie części kupek. 99% kupek robionych po tym rodzaju pokarmu jest ok, natomias jedną czy dwie znaklazłem rozwodnione i zaczerwienione. tak więc dla delikatniejszych pokarmowo gatunków jednak odradzam ten pokarm - nie do końca jeszcze zbadalem, jakie są kokretne skutki jedzenia przez straszyki tego pokarmu.
patyczaki wcinają to z chęcią i nic im nie jest.
Hmmm tyle o tym jest:)
1 jedzą
3 chyba najlepszy pokarm obok jeżyny
6 świetny pokarm
7 marichuany nie polecam ze wzgledu na to ze straszyki raczej nie przepadają za suchym pokarmem ;-) Ale świerzą konopi wcinają.
8 jedzą
9 bez pestycydów, lepiej uważać
10 jedzą
11 nie polecam, szczególnie dorosłym samicom po dłuższym okresie moze poważnie zaszkodzic.
12 melisa jest ok