Re: Błagam pomuszcie!!!!!!!!
od kogo masz liśćce i za ile ??
nie zjadają wylinki.
wedlug mnie masz za niskie terrarium...
prawdopodobnie za niska wilgotność... z liśćcami są różne takie problemy, dlatego trzeba być przygotowanym do ich hodowli...
To mam w takim razie pytanko jak one nie zjadają wylinki, to dlaczgo urusł o 7mm?? wytłumaczy mi to ktoś.!!!
U mnie wszystkie liscce zjadaja wylinki, zreszta inne straszyki tez. Czasami, ale to na prawde bardzo rzadko wylinka spada na ziemie.
Z tego co piszesz wynika, ze mial wylinke, zle ja przeszedl. Niestety tak to juz lisccami bywa. Najprawdopodobniej wina lezy w wigotnosci. Bardzo prawdopodobne ze jest za niska, lub zbyt wysoka. Przypominam, ze optimum wynosi 60-80 %. No i rownie wazne jak wilgotnosc jest odpowiendnie naslonecznienie. Zauwazylem, ze bez swiatla liscce wlasnie krzywo wychodza z wyilnek albo w ogole zdychaja bez powodu. Stracilem tak w sumie 3 owady, wyszly pokrzywione z wylinki i niestety zdechly :(
Nie dla parady twierdzi sie, ze liscce wymagania maja wygorowane, a i tolerancyjne jezeli chodzi o zmiany srodowiska tez nie sa...
Jak moj phyllium przechodzil wylinke to zjadl ja, a bylo to tak:
Rano wstalem i widze ze przeszedł wylinke ale lezala ona na podlozu, wiec poszedlem w koncu do szkoly, kiedy wrocilem zaowarzylem ze niema wylinki wiec musial ja zjesc.
Najprawdopodobniej Twój liściec zrzucił wylinkę (i ją zjadł). Moje liśćce zawsze są pofałdowane po wylince. :) Potem jakoś się prostują.
w takim razie mam pytanko do adampl, po jakim czasie się prostują??? wilgotność napewno nie jest zaniska, na górnej sciance skrapla się woda, ale wentylacje mam napewno dodrą i tmperature ruwne 25 stopni. za podłoże użyłem włóknine kokosową ok. 1 cm i grubą warstwe ligniny. terra jest podgrzewane kablem grzejnym a w środku jest pojemnik z parującą wodą, a jedzą świeżą zimozieloną leśną jeżynę. W takim razie adampl co może być nie tak, dlaczego jest pofałdowany???!!!