moje przez puł roku siedziały na papierowych ręcznikach ale teraz zmieniłem na torw a morze zmienić na coś innego
Wersja do druku
moje przez puł roku siedziały na papierowych ręcznikach ale teraz zmieniłem na torw a morze zmienić na coś innego
Torf może być tylko nie przesusz go. Ewentualnie mozesz zmienić na włókninie kokosową, ale to według mnie zbedna fatyga.
ja tam moim daje piasek na podłoże. pozdro :)
piasek nie jest dobrym podłożem, nie trzyma wilgoci :/
Moim skromnym zdaniem to zależy też czy te patyczaki są dorosłe, bo jak zaczną składać ci jajka to będziesz miał problem z ich odnalezieniem. Ja tam trzymam się ręczników, chociaż może w terra nie wyglądają tak imponująco, ale mam dorosłe więc musze je stosować. A i jeszcze jedno. Chyba że chcesz zostawić jajka na podłożu, ale to wtedy mniejszy procent wyklucia.
Witam:)
Zgadzam siez toba Bizkit ze piasek nie trzyma wilgotności.
Zgadzam sie z tobą Szajba e w ziemi albo czymś innym trudno znaleśc jajka i kompromisem tu sa ręczniki papierowe.
Ja mam takie podłoze:
RĘCZNIKI PAPIEROWE
------------------------------
MATA KOKOSOWA (WKŁAD DO FILTRÓW W SADZAWKACH)
-------------------------------------------------------------------------
MAŁA WARSTWA ZIEMI WYMIESZANEJ Z PIACHEM (OK 2CM)
Takie podłoze idealnie trzyma wilgotność:)
A pozatym wszystko łatwo sie czyści i wybiera jajka:)
Aczkolwiek jesli podloze jest ciemne i ziemiste to odchody patykow sie wkompon(/st)uja w nie... I efekt wizualny jest lepszy... Ja osobiscie wole wloknine kokosowa... a jajek zawsze mozna poczukac jak gatunek sklada je w sporych ilosciach... Reczniki mam u mlodych asperimusow i po 2 dniach wyglada jak... no w kazdym razie malo atrakcyjnie :)
trzyma trzyma:) tylko trzeba go dac troche więcej.
Witam:)
Hm nie wyobrażam sobie wybierania jajek patyczaków z ziemi:]
a taaaam.... .....:::::RĘCZNIKI FOREVER:::::.....