mam membranacea samca i samice--i jest bajer samica jest subimago samiec imago i jest mniejszy od niej o jakies 12mm--jak ona bedzie imago to roznica wzrosnie gdzies do 3 cm--czy to normalka?>> gastricki np. dlugoscią sa zblizone
Wersja do druku
mam membranacea samca i samice--i jest bajer samica jest subimago samiec imago i jest mniejszy od niej o jakies 12mm--jak ona bedzie imago to roznica wzrosnie gdzies do 3 cm--czy to normalka?>> gastricki np. dlugoscią sa zblizone
Zwykle u tego gatunku samiec jest trochę mniejszy, nie pamiętam czy aż tyle, ale nie powinno to szkodzić podczas kopulacji.
moze kolejny samiec karzeł? Dawalem zdjecia skarlowacialego samca gastricy. Skoro ona jako subimago ma 5-6 cm, a dorosly samczyk wychodzi na to ma 3-4- to cos tu jest nie tak :)
tak jak pisał Surus i Pulsar nie ma zadnego problemu w naturze w większości samce są mniejsze od samic choc jest odwrotnie, zalezy tylko czy samica go dopuści do siebie i czy on będzie miał ochote hihi ni zawsze to jest proste przy modliszkach.Pozdrawiam Marek
u mnie przecietnie roznica miedzy samcem a samica to 1-2cm
nie wiesz ze nie liczy sie wielkosc ,a spsob uzycycia:D