Prośba o pomoc w rozpoznaniu gatunku modliszki - kupiona jako Creobroter Meleagris ale ktos mi powiedział ze to Creobroter pictipennis - no i teraz sam nie wiem co mam
Wersja do druku
Prośba o pomoc w rozpoznaniu gatunku modliszki - kupiona jako Creobroter Meleagris ale ktos mi powiedział ze to Creobroter pictipennis - no i teraz sam nie wiem co mam
jest to creobtoter
jesli masz go z polski to najbardziej prawdopodobne ze to creobroter pictipenis
(wyglada na samice)
Witam pięknie:)
Na 100% jest to Creoboter...
Porównując to zdjecie ze zdjęciem w mojej encyklopedi terrarystyki wynika że jest to meleargris.
no mi sie wydaje że to melagris
hmm
cos mi sie zdaje ze tego sie nieda rozpoznac "na oko"
Witam pięknie:)
Piki mozesz zrobić zdjęcie od tyłu??
Tzn całego odwłoku od tyłu, dopatrzyłem sie jednego szczegłółu który moze rozwazyc jaki to jest podgatunek...
tak porób pare zdjeć(z boku, odnozy chwytnych, odwłoka), poradzimy:)-ale mysle ze to meleagris(i nie jaki podgatunek tylko gatunek:)
Witam pieknie:)
No tak chodziło mi o gatunek:P
to chyba nie pictipennis- na zdjeciu z www.modliszki.com C. pictipennis wyglada tak:
http://modliszki.com/foty/c_pictipen_sec1.jpg
Ta ma kropke i chyba jedna plamke, a ocellata z koeli ma jeszcze inna plamke (z obwodka) wiec to chyba tak jak mowia inni meleagris chociaz nie jestem pewien jak meleagris wyglada ;)
mam nadzieje mantid, ze nie przeszkadza ci to, ze umiescilem tu zdjecie z twojej i kudlatego strony?
saurus -wiem z doswiadczenia ze ten gatunek ma rozne plamki, ja zarazem mialem c.pictipennis z taka plamka jak na zdjeciu i jeszcze mniejsza w srodku niej!