Witam,
Pisze posta odnośnie trzymania modliszek luzem na kwiatku w domu(latem). Wiec chciałbym się dowiedzieć czy jest to możliwe. Czy te modliszki nie pouciekają?? Czy ktoś z was tak robi ??
Wersja do druku
Witam,
Pisze posta odnośnie trzymania modliszek luzem na kwiatku w domu(latem). Wiec chciałbym się dowiedzieć czy jest to możliwe. Czy te modliszki nie pouciekają?? Czy ktoś z was tak robi ??
Moj kolega trzyma swoja gastrice na kwiatku. SIedzi w miejscu zdazyla zlozyc nawet dwa kokony na kwiatka. mozesz spokojnie tak trzymac modliche, ale DOROSLA. Pamietaj ze do ostatniej wylinki musi miec zapewniona odpowiednia wilgotnosc.
Pozdrawiam
Nazar
Ja mam niedorosłego samczyka juz od chyba 3 misiecy na kwiatku. Kwiat jest dosc duzy, a modliszka mała, wiec przy karmieniu musze jej czasami szukac, bo sie maskuje. Zasada u modliszek jest taka: ma schronienie w lisciach i dostaje jesc, to gdzie ma isc? ;)
jełsi tylko nie ma nic co mogłoby ją zjesć ani szpary przez która mogłaby zwiać a warunki są odpwiednie w miare to czemu nie??
A czy będzie się do tego nadawał 40 cm fikus czy potrzebne tu jest coś dużego i pierzastego ?? Jakie warunki jej zapewnić (spryskiwanie itp.) ?
ja tez tak trzymalem dorosla religiose i miala sie b dobrze tez zlozyla kokon ale niezaplodniony: (
hmmm... kupiłem sobie taki ładny krzaczek lawendy, na pieńku... wy mówicie, że ma schronienie ma w lisciach... a jeżeli ten kwietek jaest tak gesty, że do środka nie wejdzie, tylko bedzie siedziec na nim, to nie pójdzie sobie?