Re: hodowla roślin wodnych
zolwie wodne nie są roslinozerne :)
Jak to nie sa roślinożerne, w naturze rośliny i pokarm zwierzecy jedza po połowie.
to niemozliwe, czerwonolice to mięsożercy :) a roslinki to one poprostu gryzą i to wszystko (nie zjadają ich)
Doskonale jedzą rośliny, a ten kto karmi je wyłącznie pokarmem zwierzęcym się nad nimi znęca! Poza tym moje żółwie nie są już takie młode i powinny dostawać 50/50 i mięsa i roślin!
Dzięki za odpowiedzi
Może byś Łotysh trochę o nich poczytał, a potem dopiero się wypowiadał
heh, ja pierwszy raz czytam ze czerwonolice to wegetarjanie, zawsze były mięsożerne, ale świat się zmiena :P
Ale jak chcesz to najlepsze do rozmnożenia (na pokarm) to polecam salwinię, rzęsę, nurzańca, wgłąbkę (Riccia), strzałkę i miętę wodną (ta ostatnia to nie wiem czy będzie im smakować ale napewno zółwiki będą miały po niej świeży oddech :P)
Zapewniam was że czerwonolice są smakoszami roślin
w młodości gdy są szybie i żwawe jedzą prawie wyłącznie pokarm zwierzęcy a roślinki w ok 10% a gdy są juz starsze, duże i wolniejsze to rośliny stanowią ok 50% ich diety więc ich podawanie jest wskazane :)
Re: hodowla ros´lin wodnych
Lotysh, Vivien i Manta maja swieta racje! Zolwie wodne i powinny jesc rosliny, i je lubia (tylko ze w sklepach zoologicznych sprzedawcy tego czesto nie wiedza...).