Hej
Czy ktos, ktokolwiek wie gdzie mozna dostac pedy bambusa!?? Tylko takiego prawdziwego a nie draceny z ikea.
Dzieki za wszystkie ewentualne informacje
POzdrawiam
Wersja do druku
Hej
Czy ktos, ktokolwiek wie gdzie mozna dostac pedy bambusa!?? Tylko takiego prawdziwego a nie draceny z ikea.
Dzieki za wszystkie ewentualne informacje
POzdrawiam
z tego co pamiętam to w Castoramie jest zawsze duzy wybór pędów bambusowych :)
Witam.
jestem ciekaw czy mozna by wstawis takiego bambusa do terrarium z lamparcimi?
Moze wiesz?
widzialem cos takiego ale troche daleko od Ciebie Słupsk efektownie to wyglada.
Pozdrawiam
hm to zależy jaki bambus wam chodzi, czy tylko takie kijki bambusowe czy prawdziwą żywą roślinę, :)
Zywa rosline?? Skad wziac zywego bambusa w Polsce, i czy nadawalby sei do terrra ze zbozowka??
Wziąć można od kolekcjonerów (oferty w gazetach) lub z allegro (drogo). Nadawałyby się ale:
te, które są stosunkowo niewielkie wymagają spoczynku zimowego i nadają się raczej do ogrodu, te, które wola wyższe temperatury sa zazwyczaj olbrzymie.........jak na standarty terra... Tak więc można mieć, ale jako czasową ozdobę terrarium zimowaną pod folią lub w szklarni. Oczywiście piszę o żywych.
mi chodzi o to czy kolega mówiąc "bambus" miał na myśli taki pewien gatunek trawy który w sklepach jest sprzedawany pod nazwą "bambus" i dlatego się pytąłem. :) ale ta trawa też nadawała by się do terra ;)
Masz oczywiście na mysli nieśmiertelną dracenę:)))) też się nadaje - właśnie dla tego jest taka popularna, że jest niezniszczalna (+ oczywiście świetna reklama:)))))........
nie, nie chodzi o dracenę "Looki Bamboo" (czy jakoś tak), kurcze nie pamiętam jak ta roślina się nazwywała, wkażdym razie jest to jakiś gatunek trawy, często dostępny wiosną w Obi innych dużych Marketach :) poszukam w książkach i podam tą nazwę, bede wytrwale szukał :)
Sorki, ze tyle nie odpisywalem. TAK chodzi mi o zywy bambus, taka trawe, bo bambus nalezy do traw!!!