Re: czy moze byc bambus?????
hehe, jesteś jednym z 99% procent naszych obywateli którzy myślą że to bambus, tak naprawde to dracena sanderiana (Dracanea sanderianii) która jest okrutnie zmaltretowana, jak ją już kupisz to lepiej posadź do żyznej ziemi bo w wodzie korzenie prędzej czy później zgniją. Drugi "bambus" to pewien gatnek inne trawy która może być w terra trzymana. A jeśli chodzi o PRAWDZIWY bambus to po 2 dniach bedzie za duży do twego terra bo niektóre gatunki rosną pół metra dziennie.
Powodzenia w hodowli i pozdrówka
moje "bambusowe" dracenki powypuszczala juz mase pieknych wielkich lisci, choc siedzi w samej wodzie z drenazem :)
siedzi w wodzie??? ale w terrarium????? czy nadaja sie?? dziexik
Moze w wodzie, moze w bardzo wilgotnym torfie. Moje tez puszczaja mase korzeni w wodzie i rozwijaja liscie.
jeśli powiedziałaś "z drenażem" to masz na myśli kermazyt i uprawe hydroponiczną (hydroponike) w tej postaci można chdować wiele roślin ale w samej wodzie (bez hydroponiki) mało która pokojowa roślinka długo żyje.
tak mam na mysli hydroponike, jak to nazwales
Hydroponika dla kazdego ogrodnika, czyli hodowla roslin w wodzie, co w Holandii ponoc w modzie, albo tam gdzie ryz- na wschodzie ;D
"ryz na wschodzie" on jest hodowany nie w wodzie tylko w błocie :DD