Jak rozmnożyc swierszcze (pokarm dla jaszczurek) ?? Bardzo chcialbym sie dowiedziec bo chcialbym je zaczac hodowac dla obserwacji ich i przy okazji mial bym za darmo pokarm dla mojej jaszczurki. PROSZĘ POMOZCIE !!!
Wersja do druku
Jak rozmnożyc swierszcze (pokarm dla jaszczurek) ?? Bardzo chcialbym sie dowiedziec bo chcialbym je zaczac hodowac dla obserwacji ich i przy okazji mial bym za darmo pokarm dla mojej jaszczurki. PROSZĘ POMOZCIE !!!
ile `razy mozna jedno i to samo walkowac... kurde poszukaj sobie na forum i na stronie terrarium.com.pl "zywienie"...poszukaj ez na innych stronach i dal ludzia jesli chodzi o ten temat swietry spokuj
Na dobry początek przeczytaj
http://terrarium.com.pl/swierszczdomowy.php
jesli nie chcesz pomoc innym to nic nie pisz. na dobra sprawe na kazde pytanie mozna znalezc odpowiedz w necie . jesli wiesz na jakiej stronie jest odpowiedz do pytania to podaj link potrzebujacemu lub ignoruj taki post i przejdz do takiego ktory jest na Twoim poziomie. wystarczy kozakow na tym forum.
ps. spkoj pisze sie przez "ó" ale jak dojdziesz do 7 klasy to napewno Cie tego naucza.
DZIĘKI WAM LUDZIE !!!!!!!!!!!
ALE TOBIE FARMER NIE !!!
DZIEKI WSZYSTKIM !!!
Ja mam hodowle swierszczy. czekam na wyleg, ktory bedzie pokarmem pajaka. Trzymam je w terrarium szklamnym, przykrytym z gory ramka z siatka. W srodku podloze (takie, ktore po namoczeniu sie "rozrasta"), Kilka kryjowek, scianki do polowy sa wylozone korkiem. ogrzewam je lampka 20W, swierszcze maja jedzonko (wszelkie!) i wode. Same sie mnoza. Kopulija... :D I samice skladaja jakka. Podejzewam ze przez 2 tyg juz zlozyly ponad 200... bo przy samej sciance akwarium widze okolo 30, a skladaja je doslownie wszedzie.... :D Powodzenia! P.S: Mi sie ejszce nic nie wyleglo, ale jestem dobrej mysli.. :D Juz niedlugo... :D