heja. kupilem takie cos 15 saszetek vibovita bobas;P mozna takie cos podawac wszystkim gekonom?:) jak tak to co ile? raz na tydzien troche na swierszcza i starczy?
Wersja do druku
heja. kupilem takie cos 15 saszetek vibovita bobas;P mozna takie cos podawac wszystkim gekonom?:) jak tak to co ile? raz na tydzien troche na swierszcza i starczy?
A nie lepiej było by kupić witaminy dla gadów ?? Z tego co słyszałem to Vibovit ma dużo witaminy C. Ja się dobrze na tym nie znam ale wyrażam swoją opinię. Może niech jeszcze lepiej ktoś się wypowie
Panie mboinski........
Od dłuzszego czasu obserwuje te i inne wątki, w których bierzesz udział........ i dziś nie wytrzymałem.
Z tego co pamietam, to niedawno posłałeś jednego geka "na tamten świat", kupiłeś albo zamierzasz kupić kolejnego, a na pytania odnośnie geków odpowiadasz :"Ja sie dobrze nie znam"!!!!!!!!!!!!! Chyba czas sie trochę zastanowić. Odnoszę wrażenie, że zrobiłeś sobie w domu małe laboratorium swoich możliwości. Dorywasz sie do zwierzaków........ i jak padnie to jest " oooooo nie wyszło mi". Martwego zwierzaka do piachu.... i lecisz po następnego..... Może trzeba zacząc uprawiać kaktusy....... przynajmniej nie trzeba ich często podlewać, więc napewno o tym nie zapomnisz!!!!! DRAMAT....... co gorsza dla zwierzaków.....
wiec jak z tymi witaminami? :/
Sisqsauer POPIERAM. Ostatnio zaczelo doradzac coraz wiecej osob ktore maja zwierzaka od kilku miesiecy i mysla ze wszystko wiedza, a mozna by ich tu jeszcze kilku wymienic.
Co do vibovitu to mozna podawac (moze tez byc sepia)ale tylko jako dodatkowe witaminy i musisz pamietac ze nie zastapia odpowiednich wit. dla gadow.
vibowit moze byc podawany jak powiedzial raffee. a co do osob ktore maja geka krotko to sie zgodze ze niepowinny sie wypowiadac jezeli do konca niewiedza.
uuu to szkoda ,ze nie zastapia witamin dla gadow :/ myslalem ,ze skoro maja duzo d3 i innych takich to starczy im to + sproszkowane wapienko jakies dla ptakow czy cos (dopiero dostane mojego pierwszego gekona wiec sie nie znam :P )
Vibovit moze byc tylko dodatkiem do takich witamin jak SERA, JBL, EKO TERRA, ktore zawieraja odpowiednio dobrane ilosci poszczegolnych witamin ktore sa dobrze przyswajane przez gady.
"uuu to szkoda ,ze nie zastapia witamin dla gadow :/ myslalem ,ze skoro maja duzo d3 ..."
z tego co wiem to gekony lamparcie nie przeswajają wit. D3 przez układ pokarmowy