cze wszystkim mam młodego gekona lamparcego i moge se kupić małe patyczaki rogate 1-centymetrowe moge go nimi karmić czy nie za bardzo
Wersja do druku
cze wszystkim mam młodego gekona lamparcego i moge se kupić małe patyczaki rogate 1-centymetrowe moge go nimi karmić czy nie za bardzo
A jak nie piszac nowego posta chcialem sie zapytac jak to jest z komarami(te duze to samce to chyba mozne,a jak z tymi malymi samicami) czy moge dawac je gekowi??
Jakie duże ???? niema dużych komarow :D:D:D:D:D takie wielkie "komaropodobne" to jest moskit i to niejest samcem komara :D:D:D
Jak to nie ma sa takie duze komary ktore nie gryza bo to sa samce!!
Fajnie ze nie widziales takich nigdy!!
chciałem przypomnieć rze bylo pytanie o patycZakui rogate jako pokarm!!!!!!
Dołanczam się do pytania o patyczaku i o jeszcze jednym: co z dżdżownicami?
patyczaki nie wiem szyskowca kiedys dalem ale jakos bez rewelacji zaszkodzic nie powinn ale czy to dobry pokarm trudno powiedziec raczej watpie a cp do dzdzownic to jak najbardziej tak maja malo tluszczu duzo wapnia i sa super pokarmem dla wiekszosci plazow i gadow
Dzdzownice nalezy przeczyscic przed podaniem, np w jakims tartym owocu.
Patyczaki rogate- hmmm trujące nie są, ale mają twardy pancerzyk a jak wiecie gekony lamparcie nie trawią dobrze chityny, dlatego też odradza się karmienie ich mączniakami, tak więc reasumując patyczaki są średnio pożywne i ciężkostrawne- lepiej nałapać na łące koników polnych- zdrowiej dla gekona i dla Ciebie bo będziesz miał trochę ruchu ganiając z siatką. ;-)
A co do komarów tych dużych- to masz pewnie na myśli koziółkę, która z wyglądu może i przypomina komara, ale jest kilkakrotnie większa. Ma tak jak komar aparat ssący, ale żywi się sokami roślinnymi.
szarobury
To duże to nie są ani samce komarów, ani też moskity.
Polska nazwa tych owadów to koziółka, ewentualnie komarnica.