Jest maly problem skura która wylinala wisi jej na odwloku! Tak jakby ona nia za sobą ciognela! Co zrobic??
Wersja do druku
Jest maly problem skura która wylinala wisi jej na odwloku! Tak jakby ona nia za sobą ciognela! Co zrobic??
Prahybenka ciognie skure?
Naucz sie ortografii i nazw ptasznikow, bo potem rodza sie veganse, vaganasy i prehybanki :D
PARAHYBANA!!!
Poza tym uzywaj 'szukaj', temat wielokrotnie wałkowany - przytrzymaj jej skore penseta, to sciagnie sie, gdy ptasznik bedzie uciekac. Nie zaszkodzi wczesniej pokropic woda w miejscu, gdzie skora wisi na odwloku.
Albo podnieś wilgotność i poczekaj... może sama sobie poradzi
PODNIES WILGOTNOSC POPROSTU. POWINNO POMOC.
sama sobie poradzi! zostaw ja tak:)
Poradzi sobie i tak to zejdzie, nawet z następną wylinką. Jak chcesz się pozbyć to pomuż mu.
ja tez mnialem cos takiego z moja parahybana i zrobilem tak delikatnie pensetka oderwalem ta wylinke ale najpierw zmoczylme pudelko w ktorym ja trzymalem zeby podniesc wilgotnosc i zeby nic jej sie nie stalo jak to robilem ty mozesz zrobic cos w tym stylu
Nie radzilabym odrywac oskorka od razu po linieniu, poczekalabym okolo 5-7 dni, az pajak stwardnieje na tyle, ze zabieg nie bedzie dla niego grozny. Pamietaj, ze jezeli oderwiesz oskorek na sile, moze powstac rana, w wyniku pajak padnie. Lepiej poczekac i obserwowac. Czasami, kiedy mam taki problem z jakims maluchem, odcinam malutkimi nozyczkami ciagnaca sie skorke, a reszte zostawiam przyklejona do pajaka.
Ale świezo po wylince ten kawałek skórki jest dobrze nawilżony i schodzi raz dwa.
Przynajmniej ja tak czesto robie i jeszcze nie mialem klopotow.
Oskurek naszczescie sam po 2 godzinach odpadł!