Na ile czasu mozna maksymalnie pozostawic pajaki bez ZADNEJ opieki? Jak je do tego przygotować?
Pozdrawiam,
Paweł
Wersja do druku
Na ile czasu mozna maksymalnie pozostawic pajaki bez ZADNEJ opieki? Jak je do tego przygotować?
Pozdrawiam,
Paweł
dokładniej sprecyzuj pytanie.w jakim stadium te pająki?.ale tak logicznie rzecz biorąc to solidnie nakarmić i nie wysuszyć;)o ile wiem małe bez odpowiedniej wilgotności długo nie pociągną, starsze troche lepiej to znoszą.bez jedzenia to raczej i małe powinny sporo wytrzymać.myśle że jeśli to małe pająki (L1-L4) to w solidnie spryskanym terra spokojnie wytrzymają tydz, dwa(możesz zmniejszyć wentylacje w terra żeby parowanie było mniejsze ale bez przesady;) ale zawsze lepiej żeby ktoś do nich zajrzał. PS:jak bym pisał głupoty to niech mnie ktoś poprawi ;)
Daj 2 pojemniki z wodą przed samym wyjazdem nakarm jak najbardziej ( u ptasiorów nie zbliżajacyh sie do wylinki mozesz zostawic 1-2 śierszcze) Kup czasowy włacznik do ogrzewania i te bardziej wytrzymałe (brachypelmy) wytrzymają z miesiąc.
Gorzej ma sie sprawa co do małych ( 1-3 wyl.)
Coz, zalezy od pory roku. Teraz jest cieplo - a rzadko kto ma wlasny dom, aby mogl przeniesc pajaki np. do chlodnej piwnicy na miesiac. Moim zdaniem - na moim przykladzie - pajaki w warunkach letnich, jak obecnie, moga pozostac "na pastwe losu": maluchy do 2 tyg., starsze i dorosle do 1 miesiaca (bez zadnego zagladania i opieki). Nie chodzi tu o jedzenie, a jedynie o wilgotnosc.
Nawet i na miesiac mozesz pozostawic !!!
A jak przygotowac bardzo prosto !
Nakarmic dosc dobrze przed wyjazdem i dobrze zlac woda podloze i dla pewnosci radzil bym wstawic jakas miseczke z woda i to w zupelnosci wystarczy.
Pozdrawiam garo
No coz, u mnie "zlanie podloza" wystarcza na 4-5 dni i pozniej jest pieprz. Ale mam niezwykle cieple mieszkanie...