czy ktos wie jaki jad ma ten ptasznik Holothele incei ??
Mzoe ktos hpduje ten gatunek i moze cso ciekawego powedziec, bo widzialem tlyko jeden krotki opis na innym serwisie.
Wersja do druku
czy ktos wie jaki jad ma ten ptasznik Holothele incei ??
Mzoe ktos hpduje ten gatunek i moze cso ciekawego powedziec, bo widzialem tlyko jeden krotki opis na innym serwisie.
Pająk mały jak kątnik, jak dla mnie brzydki,ma słaby jad.
Kwestia gustu.
Mi się H. incei bardzo podoba. Można je trzymac w grupie, dość szybkie, jad mają słaby.
wielkosci to on katnika to on chyba nie jest jest podobny wielkoscia do Cyclosternum fasciatum tak mi sie wydaje.... morda a wiesz moze czy robi duzo sieci ? i jakbym chcail trzymac np. samca i samice razem to w jakim terra i na jakich zasadach ??
oo i jeszcze jedno czy napewno mozna hodowac w parach ?? w tym opisie pisze co innego http://www.terrarystyka.com.pl/gatun...20021021220542
Ja widziałem filmik na którym samiczka pozera samca... niesłyszałem dotąd by je trzymano razem. Jak masz jakiegoś ciekawego linka to chętnie poczytam.
Czy ja wiem, czy jest to az tak brzydki pajak? W zalaczniku moja samiczka po 9 wyl. Teraz ma 2,5 cm ciala. Plecie skomplikowana siec korytarzy z pajeczyny i podloza. Nie wymaga duzego terrarium i lepiej jest trzymac je pojedynczo. Samce sa malutkie - dorosle mierza ok. 2 cm ciala; zyja do roku po ostatnim linieniu i dojrzewaja szybko - ok. 8 wyl); moj samiec zyl 7 miesiecy po ostatnim linieniu. Mlode sa ubarwione troche inaczej, niz osobniki dorosle. Jad maja slaby, nie sa w ogole agresywne.
dzieki wlasnieo taki opis mi chodzilo a ten ptasznik to mi sie nawet bardzo podoba :)