Czytałem na jakiejś stronie że największy ptasznik to Pseudotherathosa apophysis i ma 33cm rozpiętości nóg. A blodni ma 30 cm i jest największa na świecie to jak to jest ??
Wersja do druku
Czytałem na jakiejś stronie że największy ptasznik to Pseudotherathosa apophysis i ma 33cm rozpiętości nóg. A blodni ma 30 cm i jest największa na świecie to jak to jest ??
Co do rozmiarów ptaszników nie ma reguły. Blondi osiągają 27-34 cm.
Pseudotheraphosa apophysis to dawna nazwa Theraphosa apophysis. To drugi z 2 gatunkow z rodzaju Theraphosa,wiec pewnie osiaga podobne rozmiary.
A wiecie do jakich rozmiarów dorasta Teraphosidae sp.(equador) ??
Bo mi tu koleś wmawia , że jest większy od Blondi ale troche mi sie nie chce wierzyc.
Mi też ktoś tak mówił rastafaq i to ktoś nasz znajomy ale czy to prawda to nie wiem.
Z tymi wielkosciami to nie da sie dokładnie okreslic ostatnio na discovery pokazywali jakąś peociliteria chyba regalisa i mowili ze to jest największy pająk. Narazie blondi jest uznawana za największego pająka
Na discovery tez czasem glupot gadaja... nie mozna ufac telewizji!!!
ja widzialem lasiodore parachybane wieksza od niejednej blondyny byla naprawde masiv
Moze facet wybyczył tą Pseudotherathosa apophysis i już. Na chama to też mozna pakować w Blondi 1 swierszcza dziennie i 30 stopni ( jakby dobrze poszlo z 35cm mialaby) :)))) Pozdro