czy p.cambridgei robi podobne ilości pajęczyny co p.murinus??bo u mnie nierobi prawie wcale pajęczyny.
Wersja do druku
czy p.cambridgei robi podobne ilości pajęczyny co p.murinus??bo u mnie nierobi prawie wcale pajęczyny.
widocznie nie jest mu ona potrzebna :P pajak wie czego chce. poczekaj. wkoncu zrobi. murinus plecie inne konstrukcje.
cambridgei nie zawsze robi dużo sieci to juz zalezy od pajaka czy bedzie robił duzo sieci
Czesto robią takie tulene z ziemi i pajęczyny.
Generalnie robią mniej od murinusa.
mój cambridgei robił jej dosc duzo(L2) teraz go przeniosłem do innego domku i mineły 2 tyg. i nie robi wcale tylko sobi pod kawałkiem kory przesiaduje. Zalezy od pajaka, jego potrzeb i wylinki-po niej sie tak zmienił
moj murinus robi tak duzo pajeczyny ze czasem jak wrzuce karaczana to nie przechodzi tunelami tylko targa razem z pajeczyna heh dodaje sobie pracy :P
pojemnik jest wypelniony doszczetnie pajeczyną.
Mój Psalmopoeus cambridgei robi niewiele pajęczyny to chyba zależy jak zrobiłeś mu terrarium jak kora postawiona nie pasuje mu to kombinuje swoją jame a jak wszystko mu odpowiada to robi drobne przeróbki. A za to Pterinochilus murinus to inna historia bo mu chyba zawsze nie pasuje to co mu sie wykombinuje (przynajmniej w moim przypadku tak jest) cokolwiek mu zrobie to on wymyśla swoje twórczości ale ja do tego nic nie mam bo to fajnie wygląda :).
Pozdro PLU
tylko tak sobie pytam:P a co do murinusa to przeszedł wylinke (L6) i wżuciłem go do terra 25/25/25 a ten dziad jak na złość wcześniej robił tyle pajęczyny że nie byłoi nic widac a teraz nie zrobił prawie wcale. trzeba troche poczekać.