Re: Prosze o pomoc wazne!!!
Oddaj mi je gratis nie zlamiesz prawa :P
nie wolno sprzedawać??:| nei wiem może ja nie na czasie ale mi się wydaje że wolno ale niech się wypowie ktoś kto zna lepiej temat
nawet oddajac za darmo tez zlamiesz prawo bo to rowniez jest ZBYWANIE!!!wiem cos o tym bo osobiscie jestem w cos takiego uwikłany.zostaje tylko klozet i...szuuuu.Żartuje oczywiscie ale nasze polskie prawo nie skłania raczej do żartów.powodzenia z kędziorkami :)
kiedyś czytałem tutaj na forum albo na terrarystyka.com.pl wątek na ten temat, związane to było z działalnością salamandry, poszukaj a myślę że znajdziesz.
z tego co tam pisali to faktycznie jedynym sposobem na obejście tego jest sprzedaż pudełek a w ramach promocji dokładanie pająków, i nie wiem czemu uważasz, że sprzedajac w ten sposób pudełka z gratisami byłbyś nienormalny??
a jak nie chcesz tego w ten sposób to dołącz się do mikołajkowej promocji w biofilu :)
kiedys przeglądałem oferty na sprzedaz i zaówazyłem i nawet fajne takie cos koles normalnie sprzedawał :
swierszcze-10 zł
albopilosum L1 miał po- 5 zł
i sprzedawał swierszcze za 15 + albopilosum gratis a naprawde kedziorek był wliczony w swierszcze
nie łamał prawa bo pajaczek był gratis
poprostu lividium dajesz ogłoszenie sprzedam pająki większą ilośc za 2zł szt rozmawiasz o tym tylko ze sprawdzonym terrarystom z forum resztę olewasz szerokim łukiem i piszesz że niestety ale wiadomość tylko dla sprawdzonych terrarystów z forum , ktoś powie że z takim podejsciem do kupującego nic nie sprzedasz albo że inni nie będą mogli kupić i będą poszkodowani a gów... prawda kupią sobie za jakiś czas od kogoś innego jak zdobędą zaufanie.Normalny człowiek cie zrozumie .
Taka prawda nic innego nie pozostaje, do grona wspólnoty terrarystycznej zalicza się określone grono osób która potrafi się dogadać reszta tylko patrzy jak podkapować albo wsadzić drugiemu szpile w dup... nie wiem czy to zawiść czy co ale jestem ciekaw czy ci pseudoprawi nie lali gdzieś pod dzrzewem w miejscu publicznym to też łamanie prawa.heheh Takie czasy nastały i trzeba sobie radzić.Osobiście dodam od siebie ja zaliczam się do tych ludzi co nie kapują i nie starają się z dup... innych zrobić tarczy szczelniczej.
Dokladnie - znajdz rynek zbytu wsrod ludzi tym zainteresowanych. I uwazaj zeby twoja babcia.. tata, kolega, kolezanka z osiedla - ktokolwiek---- nie powtorzyl(a) swojej kolezance (koledze, komukolwiek) bo sobie jeszzc eta 3 osoba pomysli ze siejesz zagrozenie i smierc wsrod spoleczenstwa i doniesie organom sciagania. Uwazaj szczegolnie na babcie ktore siedza calymi godzinami przy oknie i telefonie i szukaja sensacji na sowim podwórku. Mozna nie mozna sprzedawac, lepiej sie nie przekonywac na wlasnej skorze....
a ja tylko dodam ze takie slowa moglbys sobie darowac bo zagladaja tu jeszcze mlodsze dzieci....... od Ciebie..
GLAN - doświadczeni terrarysci będa napalac się na kedziorki? ... ale moze nie mam racji... :-)
lividium - TO BARDZO WĄŻNE! ;) - proszę zamieszczaj w temacie wątku informację o czym będie traktował. Wobraź sobie, ze wszyscy nazywają swoje wątki na forum - ważne, pytanie itp. Powodzenia życze w znalezieniu interesujacego Ciebie tematu. :)
pozdrawiam