czy moze sie tak zdazyc ze pajak zabije np.myszke i nie bedzie chcial jej zjesc bo bedzie za duza???trzyma ja w zebach oprzez pewien czas i puzniej pusci bo stwierdzi ze jest zaduza lub nie jest glodny??????
Wersja do druku
czy moze sie tak zdazyc ze pajak zabije np.myszke i nie bedzie chcial jej zjesc bo bedzie za duza???trzyma ja w zebach oprzez pewien czas i puzniej pusci bo stwierdzi ze jest zaduza lub nie jest glodny??????
tak moze sie tak zdarzyć.
aczkolwiek jeśli pajak nie jest głoedny to raczjen nie zaatakuje, jeśli ofiara jest duza to moze nie dać rady zjeść całej i poprostu zostawi ;]
[fortune_teller_mode]
Jak juz wspomniano, albo nie zaatakuje, albo zje. Ostatecznie moze "zostawic czesc na pozniej", ale to juz trzeba usunac, bo zgnije i splesnieje.
[/fortune_teller_mode]
Moze zaatakowac i nie zjesc. U mnie sie tak zdarza.
Pająk może też zabić w samoobronie nieraz moje pajączki zabijały świerszcza i go nie zajabały
Może zjeść część a resztę zostawić. Moja geniculata zjadła jakies 70% myszy, zrobiła z tego kulkę bebechów i ogon :)
Mnie pajunk tak załatwiał świerszcze jak był przed wylinka nie chciał jeść i miał już dość jego obecności, bo świerszcz chcąc uciec biegał po całym pojemniku niejednokrotnie przebiegając przeż pajunka...
Wtedy go załatwiał i odchodził sobie zostawiając biedaka.
...A swoją drogą zastanawiałem się nie raz czy takiego ukąszonego świerszcza można podać innemu pajunkowi tego samego gatunku czy jad który jest w świerszczu może zaszkodzić temu pajunkowi który go nie ukąsił?
Weź pajączka w swe ramiączka...