mam mały problem. moj hercules podczas starcia z myszką doznał kontuzji, jakiś przezroczysty żel zaczął mu wyciekać z jednego stawu. nie moze rozprostować odnuża w tym stawie?? co to jest??
Wersja do druku
mam mały problem. moj hercules podczas starcia z myszką doznał kontuzji, jakiś przezroczysty żel zaczął mu wyciekać z jednego stawu. nie moze rozprostować odnuża w tym stawie?? co to jest??
to "krew" pająka tak zwana limfa- jej wyciek może doprowadzić do śmierci pająka
Spróbój miejsce z którego limfa wycieka posypać cukrem pudrem lub posmarować wazeliną- trzeba choć spróbować to zatamować
uuuu to niedobrze. dzięki za rade tylko ja nie wiem jak ja mam to zrobić bo ten pająk, że się tak wyraże to brutal wszystko gryzie i atakuje, ale spróbuję.
napisz, czy Ci się udało
posypałem juz teraz juz troche mniej leci on juz prubował ruszać nogą wiec nie iwem moze sie wylize z tego (oby)
mogles przed podaniem ta mysz trzasnac o stol zeby nie byla tak cwana :)
to jak wy myslicie zdechnie czy nie??bo teraz to mnie najbardziej interesuje
jak nie krwawi to nie powinien
raczej nie zdechnie były przypadki ze noga odleciała z jakis tam przyczyn limfy troche sie wylało rana sie zagoiła i po wylinkach noga odrosła
a co do myszki to proponuje włozyc do jakiegos pojemnika kilka razy wszcząsnoc i bedzie wygladała jak pod wpływem alkoholu i i wtaki sposub mozna podaj pajaczkowi ja tak podałem i sie pajaczek ładnie myszka zajoł
Ja bym to olał. Jeśli noga jest złanana pająk sam sobie poradzi i ją amputuje. Jeśli by permanentnie "krwawiła" też by ją sobie urwał. Pająk przeżyje i nic mu nie będzie. Noga odrośnie.