witam po której wylince można dopuścić samca do samicy regalisa, ornate i fascjatum. regalis jest po L8 ornata L12 a fascjatum L11
Wersja do druku
witam po której wylince można dopuścić samca do samicy regalisa, ornate i fascjatum. regalis jest po L8 ornata L12 a fascjatum L11
Regalis - poczekaj jeszcze jedną wylinkę.
Ornate możesz spokojnie dopuszczać a fasciatum - poczekałbym jeszcze jedna wylinkę.
ludzie na chama dopuszczać chcą pająki za młode do tego, ostatnio na firmie byli kolesie którzy chcieli dopuszczać za wylinke 2cm murinusy, 4cm albopilosum była dla nich w sam raz do dopuszczania i duża
nie mówie tu o jakiejs konkretnej osobie a o zauważalnej tendencji jaknajszybszego zysku na tych zwierzakach, po prostu jak dla mnie to wszystko stało się za modne i na topie, co akurat mnie nie denerwuje
No masz racje, każdy młody "zielenią" jeszcze pachnący bierze sie za dopuszczanie, bo liczy na jakas kase, ja hoduje dopiero 2 l;ata i w sumie jeszcze nie mialem mlodych choć kokony juz mialem 3 ale niestety nie wyszły, teraz czekam cierpliwie i jak dopuszcze to dopuszcze to i tak nie ucieknie, a lepiej wiedziec o tym jak najwiecej , a nie potem sie pytac co ile obracac kokon i jak zrobić inkubator.
Apropos Poecilotherii to sa dosyc ciezkie jesli chodzi o dopuszczanie i osobiscie znam 1 osobe , której sie udalo rozmnożyć Regalsy, a skoro ty jesteś zielony to nie sądze by ci sie to udało, ale dopuszczaj nawet po 6 wyl, w końcu to wolny kraj.
Poecilotherie nie mnoza sie latwo - cos niecos o tym wiem. lepiej zaczac rozmnazanie od jakichs mniej wymagajacych gatunkow - np. Brachypelm, a jezeli juz musi to byc nadrzewny pajak, to od pajakow z rodzaju Psalmopoeus.