wlasnie bo na szycie mam saschniete kropelki wody od zraszacza :| jak to wyczyscici moze ma ktos jakas metoda wiem ze mam neistwosowac zadnych srodkow chem. czy macie jakies pomysly bylbym wdzieczny z gory dziekuje
Wersja do druku
wlasnie bo na szycie mam saschniete kropelki wody od zraszacza :| jak to wyczyscici moze ma ktos jakas metoda wiem ze mam neistwosowac zadnych srodkow chem. czy macie jakies pomysly bylbym wdzieczny z gory dziekuje
a nie chca znikac pod szmatka....jesli sa juz stare to żyletka w ruch i poskrobac,mechanicznie ....a nie srodkami
Ewentualnie ocet, tylko treba potem dokładnie osuszyc i wywietrzyć.
Weź troche piasku na szmatkę, wyszoruj tym szyby, potem umyj wodą. Bez żadnych środków żeby mogły zaszkodzić skorpom :) Ja tak robie u straszyków i patyczaków, no i działa
piasek porysuje szyby....najlepsza żyletka....heheheeheheeh
polecam kwasek cytrynowy na mokrą szmatke .
To co przedmówcy już powiedzieli, albo ocet albo kwas z cytryny, w żadnym wypadnu nie piaskiem, bo bedzie tak jak w reklamie "Cifa" chyba :-).
a co sie stanie jak umyje szmatką z płynem, a później najzwyczajeniej słucze obficie wodą i powyciera. Przeciez skorpion nie bedzie lizał tej szyby, a płyn do naczyń chyba go niezabije zapachem, niech mi ktoś to wyjaśni
spokojnie mozesz uzyc nawet mocnych chemikaliow, te krople to zwiazki mineralne, wyjatkowo trudno je usunac....
po czyszczeniu trzeba tylko dobrze wyplukac terra goraca woda i osuszyc, skorpionowi nic nie bedzie...
Czy Tobie chodzi o czyszczenie, gdy mieszkańcy są w terra? Ja w takim przypadku skrobię szybę np. żyletką a pozostałości zmywam wilgną szmatką.
Jeśli lokum jest puste, to bez skrupułów możesz walić chemię ale pod warunkiem, że bardzo dokładnie spłuczesz.