mam dwa pytanka jak
1. wygląda fałnabox najlepiej zdjęcie
2. jak długo żyją larwy mącznika młynarka i czy można dawac pajączkowi zdechłe larwy
wiem to było więcej niż dwa pytania!!
Wersja do druku
mam dwa pytanka jak
1. wygląda fałnabox najlepiej zdjęcie
2. jak długo żyją larwy mącznika młynarka i czy można dawac pajączkowi zdechłe larwy
wiem to było więcej niż dwa pytania!!
1.http://www.aquatics-online.co.uk/acatalog/faunabox.jpg
2.nieda sie okreslic ile zyje
acha i jeszce do 2. mozna dawac martwe larwy
acha i jeszce do 1.faunabox jak widac na fotce jest to palastikowe pomieszcenie otwierane z góry do czymania róznego rodzaju zwierzątek terraryjnych
Jesli chodzi o larwy mącznika to w zaleznosci od warunków jakie im zapewnimy moga w tym stadium utrzymywać sie maksymalnie około 6 miesiecy, zazwyczaj jednak jest to okres 3-4 miesiecy jesli niezbyt obficie je karmimy
Ja moge podac stadia rozkladu larw maczniaka mlynarka, if anyone cares...
Jak możesz to podaj :) Ja kupiłem ostatnio mączniki jako karmę dla pająków, ale fajnie by było wyhodować ich ostatnią postać.
Tak w ogóle to te larwy niezłe są - pająk zjadł połowę, po jakiś 6h godzinach po dotknięciu jakimś przedmiotem larwa się ruszała. Jakieś pośmiertne odruchy ;)
Hodowla mączników jest chyba najprostszą hodowlą pod słońcem. Wystarczy dobre podłoże (czyt. otręby) i jakaś względna temperatura. One same sie mnożą ile wlezie.
Hmm i nawet drewno jedzą :D
Małe sprostowanie, ja mam mączniaki olbrzymie a nie młynarki, pomylilłem się. Młynarki chyba drewna nie jedzą :D