ile trzeba czekać po wyl samicy żeby dopuścić
b. albopilosum.
Wersja do druku
ile trzeba czekać po wyl samicy żeby dopuścić
b. albopilosum.
musisz poczekac az porzadnie stwardnieje i ja dobrze nakarmic czyli ok 1 miesiac.
Dokładnie. Ja zwykle czekam miesiac - 2 tyg. samica nie je i twardnieje, kolejne 2 tygodnie jest intensywnie karmiona - codziennie po swierszczu lub duzym drewnojadzie. Mozna tez dac mysz, ale ja wole karmic duzymi owadami...
ja solidnie karmie, jakies 2 myszki, potrwa to ok 1 miesiaca jak juz wyzej napisano
Ale chyba nic się nie stanie, jak się poczeka 2-3 miesiące ?
no nie wiem,to zalezy.jka jest mloda powiedzmy L11 to po takim czasie moze sie przygotowywac do wylinki i odzuci sperme:)
Jimbo, oczywiscie, ze sie nic nie stanie. Ale przy mlodych samiczkach moze sie stac tak, jak mowi Hajdi. Ja wielkokrotnie dopuszczalam samice 2-3, a nawet 4 miesiace po kopulacji i mialam kokon. Warunek - byly to samice kilkuletnie, takie, ktore maja wylinke raz na 1,5 roku.
dzięki, moja jest po L13 tydzień temu
Dlatego z tego, co ja slyszalem, najwieksze powodzenie jest przy dopuszczaniu okolo 3-letnich samic. W Twoim wypadku ten 1 miesiac jest w porzadku. Samica do tego czasu juz pewnie troche podje. Nic sie nie stanie, jesli nawet troche dluzej to potrwa, ale lepiej nie za dlugo.
ja mam cambridgei ok. 10 dni po wylince nnie je świerszczy mączniaków kiedy powiinna zacząśc jeśc ?? ile w przypadku młodej nadrzewnej moge czekac od wylinki na dopuszczenie ??