Mam pytank.Kupilem ja w sobote w nocy przeszla 7 wylinke.do dozis siedzi bez ruchu i nie przejawia checi aby plesc czy sie poruszac.co z nia jest??
Wersja do druku
Mam pytank.Kupilem ja w sobote w nocy przeszla 7 wylinke.do dozis siedzi bez ruchu i nie przejawia checi aby plesc czy sie poruszac.co z nia jest??
Hmmm daj jej czas. Moja A.versicolor i wogole inne pajaki tez to sobie zawsze po wylince odpoczywaja. Lada dzień zacznie chodzic, plesc itp.
Pozdrawiam
jeżeli nie leży do góry nogami to nic jej nie jest..czeka aż jej pancerz stwardnieje zapewne... sprawdź póżnym wieczorem lub w nocy, wtedy pająki są najaktywniejsze...a nuż będzie eksplorować terra...
wylinka byla z nocy z soboty na niedziele.narazie jej nie ruszam.tylko czekam
Pajaczek mial wylinke przeciez dopiero co. Musi mu stwardniec pancerzyk. Nie wymagaj, aby po tak wyczerpujacym procesie latal w kolko i plotl sieci. Musisz poczekac. Moze 2 tygodnie a moze miesiac.
Hmm, miesiac moze niekoniecznie, ale przez jakis czas pajak na pewno nie bedzie "okazem ruchliwosci". Zreszta to juz nie jest tak maly osobnik. W koncu to 7 wylinka. Wieksze i starsze pajaki potrzebuja wiecej czasu na stwardnienie pancerzyka i dostosowanie sie do warunkow.
ok.juz kumam.bardzo dziekuje.
Atrax, ja mialam na mysli robienie sieci, a nie aktywnosc...... Mozliwe, ze zle to napisalam, ale sie juz poprawiam.
a gdzie ja kupiles jesli mozna wiedziec????
w sobote w Swietochlowicach