Chcilbym poczytac o sprzecie terrarystycznym dla pajaczka. Czy ktos zna jakies dobre, niedrogie i sprawdzone firmy produkujace oswietlenie, higiometry i tego typu akcesoria? Moga byc adresy internetowe. Z gory dzieki
Wersja do druku
Chcilbym poczytac o sprzecie terrarystycznym dla pajaczka. Czy ktos zna jakies dobre, niedrogie i sprawdzone firmy produkujace oswietlenie, higiometry i tego typu akcesoria? Moga byc adresy internetowe. Z gory dzieki
Nie ma czegos takiego, jak sprzet terrarystyczny produkowany dla ptasznikow. Higrometr kupujesz w sklepie budowlanym, zarowki i termometr takze. Moze byc termometr akwarystyczny. Ptaszniki nie potrzebuja odzywek i ekstra wystroju terrarium.
No dobra, a np. jesli interesuje mnie lapka grzewcza czerwona o moc nie wiekszej niz 20W i nie moge jej znalezdz? Moze znasz jakis producento....
philips robi zarowki czerwone 15w ;]
Ale myslisz ze one sie nadaja? Grzeja?
Idz do sklepu z oswietleniem i zapytaj sie czy mają zarowki czerwone E14.
Tak wystarcza w zupelnosci sa bardzo dobre :) ja mam zwykla za 2,50 i jestem z niej zadowolony
No ale ta za 2,5 sluzy Ci tylko do obserwacji prawda? Bo mocy chyba nie ma odpowiedniej zeby grzac...
Ale taka za 2,5 sluzy Ci chyba tylko do obserwacji, bo mocy nie ma za duzej do ogrzania, prawda?
ja ci powiem ze mam terra 70x35x36 i na noc okno otwarte zeby sie dobrze spalo to jak mam czerwona 60 W to temp pod nia przy glebie jest 26-27 stopni.to jest takak z odblysnikiem zxarowka chyba 7,50 kosztowala.ale jak msz goraco w pokoju to wystarczy mala a jak masz lodoqwiec to polecam piecyk gazowy wstawic do terra ;-)