Czy ktos z Was orientuje sie gdzie mozna takowe nabyc? Chodzi mi o faktyczne czerwone swiatlo a nie zarowki malowane od srodka na w/w kolor. Najlepiej jezeli byl by to jakis sklep internetowy.
Wersja do druku
Czy ktos z Was orientuje sie gdzie mozna takowe nabyc? Chodzi mi o faktyczne czerwone swiatlo a nie zarowki malowane od srodka na w/w kolor. Najlepiej jezeli byl by to jakis sklep internetowy.
A czym sie malowana od srodka rozni??? ja mam takie specjalne do ciemni fotograficznych
..rozni sie tym ze nie daje czerwonego swiatla/poswiaty czy jak tam wolisz. Awi pisala ze to wlasciwe (o ile sie nie myle i dobrze pamietam..) nazywaja "kwoki".
Kwoki dają dużo ciepła, ale poza tym to się chyba od innych niczym nieróźnią.
pozdrawiam
no kwoke taką największa to możesz sobie zamonotwać zamiast grzejnika, kiedyś dotknołem sie zapalonej kwoki i mi skóra z ręki zeszła
..."chyba". Chyba ze daja czerwone i niewidoczne dla ptasznikow swiatlo.
..tez mozliwosc. Mozna zamontowac to poza terrarium o ile nie ma (a zdaje sie ze ma) wiecej niz xxx Wat :)
Kwoki jedynie żarnik całkiem inaczej zbudowany mają ,więcej wat , górna połowa pokrya warstwą aluminium żeby ciepło odbijało i różne kolory ,normalna żarówka malowana od środka która więcej ciepła wytwarza.Są żarówki które same z siebie świecą na czerwono o ile się nie mylę ,są to żarówki łukowe podzespoły wykonane z półprzewodników ,coś na zasadzie djody świecącej jak w piloach i magnetofonach,nie ma tam żarnika świecą poprzez przeskok iskry wyważają mało ciepła .I napewno są bardzo drogie.
Witam. Widzialem takie żarowki w niektorych sklepach zoologicznych. Jednak z tego co widzialem to takie specjalne zarowy maja minimum 50 wat (troche przy duzo jak na mele terra) i oczywiscie troche kosztujea (ok 30zl). Niestety nie znam zadnego sklepu internetowego kktory by je sprzedawal.
Pozdrawiam.
Red kwoki kupisz w karzdym liczącym się sklepie z żarówkami i w różnych kolorach co do przedziału wat to nie wiem one bardziej nadają się do ogrzewania terra gadom lub jednego dużego zbiorowego terra w którym poustawiasz większą ilość mniejszych pojemników lub małych terra z pajączkami.