Nhandu carapoensis-jakieś informacje
znalazłem ten gatunek na stronie WALTERA, nigdy go nie widziałem, ma ktoś z was jakieś informacje o tym gatunku?? jaki ma jad, agresywny czy nieagresywny, jakie ma wymagania, do jakich rozmiarów dorasta i najwarzniejsze od kogo moge kupić ten gatunek ptasznika??
Tu jest fotka: http://www.simplesolutionpc.com/wald...unhilda/03.htm
Re: Nhandu carapoensis-jakieś informacje
N. carapoensis jest przeznaczony dla poczatkujacych hodowców, jad ma słaby i rzadko bywat agresywny, dorasta do 8 cm ( bez odnozy ), zyje okolo 15 lat, temp. 25-28 st wilg 70/80 %
o ile sie nie myle ten gatunek miala kiedys Avicularia, TomekG, Kudłaty - ale popytaj Vorax'a ;)
.......... wyczesuje włoski parzące z odwłoka
aha to spoko o takiego mi chodziło:-) i fajnie bo do dużych rozmiarów dorastają. Rammstein, wielkie dzięki:-) akurat teraz słucham rammsteina-der maister:-)
a jaka może być cena tego pajączka?? drogie są??
hmm....2 wyl 40 zl ( okolo )
vorax ma nhandu coloratovilosum 9wyl.-130 zł ;)
hehe...polecam "Adios" lub "Spieluhr" ;)
a tak pozatym - Cradle of Filth rlz !! :D
wiem, do voraxa już napisałem maila:-)
teraz leci Rammstein-stripped (po angielsku ale bardzo fajne nagranie):-) ma coś ok 25-30 Mp3 rammsteina ale tych dwóch tytułów co napisałeś niemam:-) polecam też mein hearz brennt:-)
http://www.redwineexotics.com/N_colo...losum_3_lg.jpg - nhandu coloratovilosum nawet fajny ale wolałbym mieć coś ok 4-5wyl:-) a nie odrzu po 9:-)
Cytat:
.......... wyczesuje włoski parzące z odwłoka
Teoretycznie, tak.
Praktycznie, ani razu nie widzialem, zeby moja Brunchilda "czesala".
Nigdy rowniez nie przyjmuje straszacej postawy.
Zaniepokojona, po prostu ucieka do swojego domku.
Mysle, ze moja pajeczyca jest po prostu juz stara, powazna "pania" i tylko dlatego jest lagodna.
Ogolnie jednak Nhandu carapoensis nie sa raczej zbyt lagodne i potrafia niespodziewanie zaatakowac - z takimi opiniami spotkalem sie na forum arachnopets.com i spidertalk.net
.........nie mniej ma taką możliwość. ;)
Walter-kupowałeś ją w polsce czy u siebie?? po któej wylince kupowałeś i za ile:-) jesli pamiętasz