jaki jest lepszy ptasznik dla zaawansowanego początkującego Psalmopoeus cambridgei czy Psalmopoeus irminia
Wersja do druku
jaki jest lepszy ptasznik dla zaawansowanego początkującego Psalmopoeus cambridgei czy Psalmopoeus irminia
osobiście wybrał bym irminie bo ją mam :) chociasz cambridgei jest tez piękny wsumie samce tych gatunków różnią sie w zasadzie wielkością.
a i cambridgei są bardziej agresywne wiec wybór należy do ciebie
polecam irminię, ale psalmopeusy są SZYBKIE i raczej na początek nie są najlepsze.
Ja mam 2 cambridgei i też są bardzo ładne a do te3go bardzo szybkie i agresywne:-) Przekonałem się na właśnej skórze gdy jeden z nich zaczął mni uciekać po pokoju. Na szczeście razem z bratem złapaliśmy go do pudełka, ależ to było ekscytujące:-) MIałęm serce w gardle. Osobiście uważam że irminia jest ładniejsza a co do jej zachowania to nie jestem pewien chociaż myślę że będzie podobne do cambridgei.
Pozdrawiam
Psalmopoeus cambridgei x2 L5 - Fafik i Kafik
Brachypelma boehmei L7 - Bombik
Chromatopelma cyaneopubescens L1 - Chromik
http://i.wp.pl/a/i/spotkania2/0/0/0/49/89/58.gif
to dla zaawansowanego czy dla poczatkujacego?! Obydwa gatunki sa piekne ale szybciutkie. Ja jak kupilem Cambridgei to przekonalem sie ze prawie sie "teleportuja" :-) Tearz mam Irminie i cambridgei i to wlasnie Irminka jest bardzije nerwowa bo cambridgei to baranek i raczje ucieka niz atakuje :-) nie mozna powiedziec ktory z tych gatunkow jest bardzije agresywny a ktory nie :-) ale faktycznie nie wiem czy polecalbym na poczatek te gatunki :-)
czesc
wrrrrrrrrrr ludzie czy wy umiecie czytac ??????????????? Kobra napisal: 'jaki jest lepszy ptasznik dla ZAAWANSOWANEGO POCZĄTKUJĄCEGO' :)) ja osobiscie bym wybral Irminie - bardziej mi sie podoba :)
pozdro
Hm, co to znaczy zaawansowany początkujący? Albo zaawansowany, albo poczatkujący... To tak jakby powiedzieć "troszeczkę diametralnie"...
Pytanie z mojej strony: czy masz juz jakieś ptaszniki, czy ma to być pierwszy pająk?
czesc
"zaawasowany początkujący" to taki ktos kto juz mial doczynienie z ptaszorami wie jak sie nimi opiekować co im zapewnic ale hodowal do tej pory łagodne gatunki - dla początkujących, a ma zamiar rozpocząć hodowle gatunku argesywnego - nie polecanego początkującym terrarystą :))
troszka pomieszałe ale moze .... zrozumiecie o co mi chodzilo :]
pozdro