Witam
Wpadłem na pomysł aby zbudować terrerium ze steropianu. Na złączeniach jakoś dokładnie okleić czy coś. Co sądzicie o takim pomyśle ?? Dodam że to ma być terra dla patyczaków :)
Wersja do druku
Witam
Wpadłem na pomysł aby zbudować terrerium ze steropianu. Na złączeniach jakoś dokładnie okleić czy coś. Co sądzicie o takim pomyśle ?? Dodam że to ma być terra dla patyczaków :)
Zły pomysł... mało estetyczne i patyczaki mogą gryźć styropian.
To terra jest już zaprojektowane w mojej głowie. Ścianki ogipsowane w wewnątrz tak delikatnie aby steropianu nie było widać. Brzegi równierz w gipsie. Okleina taka na szafki na zawnątrz w kolorze olchy miodowej. Z przodu czybka z plexy ewentualnie ze szkła no i wentylacja na całej górze. Otwierane do góry
czy to czasem nie wyszło by drożej niż zwykłe terra z OSB??
nie wiem czy akurat mi by nie wyszło taniej biorąc pod uwagę że mam duzo steropianu w domciu a szkło też się znajdzie. Gipsu tez mam dużo bo wszystko zostało po remoncie. To jak myślicie opłaca się to robić czy nie ??
JA bym zrobil ze szkla albo OSB... ale rób jak uważasz :)
jak chcesz, ale jak dla mnie to po poprostu spotęgowanie sobie kłopotów.
Jakich kłopotów ?? :)
mam rozumiec ze styropian zostal Ci z remontu czy budowy to samo gips, wiec masz materialy na czesc terra gotowe:) mozesz sprobowac, czego nie???przeciez od zewnatrz bedzie czyms wyklejone ( okleina do mebli???), od wewnatrz tez wiec bedzie estetyczne i patyczaki nic nie pogryza. probuj i powiedz nam jak wyszlo:) .kiedy juz byl taki post - ktos chcial zbudowac terra dla ptasznika.nie napisal (a) jak to wyszlo wiec Ty nam powiesz. pozdr
I nie gipsuj tego wewnatrz, bo podczas czestego spryskiwania gips sie rozpusci.