Ludzie czy uwierzycie że mój ptasznik przyzwyczaił się do zapalania światła (nie ucieka, nie chowa się itp) żarówka jest zwyczajna biała.
Wersja do druku
Ludzie czy uwierzycie że mój ptasznik przyzwyczaił się do zapalania światła (nie ucieka, nie chowa się itp) żarówka jest zwyczajna biała.
Tak. Moje (nie wszystkie oczywiście, bo nie wszystkie dogrzewam) wręcz siedzą pod żarówką i się wygrzewają.
Moje tak samo. Jeszcze odwłok do góry wystawiają :). Nie ma w tym nic szczególnie dziwnego. Tak naprawdę to tylko na tym forum lansuje się modę na czerwone żarówki.
Jkai to ptasznik????
Brachypelma Smithi
mój kendzierzawiec jak rano zapalam mu światło wychodzi sie pogrzać a potem spowrotem do kryjówki.
To normalne, przeciesz w naturze każdy pająk ma taką możliwość pogrzania sie w promieniach słońca.
Nie bardzo mój od razu ucieka do kryjówki. Skubany nie lubi światła. Nawet lekko czerwonego!
Czerwonego nie ma prawa nie lubic, bo go nie widzi.
W ciemnosciach pajakowi jest troche lepiej, ale nie kombinuj z tym. Ogrzewaj trerrarium czerwona zarowka i nie bedzie klopotow.
bylem dzisjaj w sklepie zoologicznym i gosc zaproponowal mi zarowke oprominiowaniu UV A czy byla by ona dobra dla pajaka