czy koniecznie jest potrzebny ten przyzad chyba higrometr :-) czy dajecie rade bez niego?
Wersja do druku
czy koniecznie jest potrzebny ten przyzad chyba higrometr :-) czy dajecie rade bez niego?
nie jest potrzebny, ja nie mialem nigdy higrometru i nie zamierzam sie w niego zaopatrywac a moje zwierzatka maja sie dobrze
Ja sobie daje rade bez niego.
Trzeba umiec spryskiwac "na oko", tak, zeby podloze nie zmienilo sie w bloto, ani zeby nie bylo przesuszone.
Ale nie twierdze, ze hygro sie nie przydaje.
Zależy do jakich pająków. Np Brachypelmy możesz spokojnie hodować bez niego. Natomiast przy gatunkach bardziej wymagających na pewno się przyda.
ja na poczatku sobie kupilem ale z czasem nauczylen sie mniej wiecej okreslic wilgotnosc mysle ze na poczatek warto ale nie dla pajaka tylko dla siebie zeby miec pewnosc ze warunki dla twojego pupila sa OK
tez tak sadze - na poczatek jest potrzebny , aby sie nauczyc, no i przydaje sie do testowania roznych sposobow/cykli ogrzewania/oswietlenia , itp, z reszta nie trzymam zadnego zwierzaka w terra , ktore najpierw przez jakies 4 dni nie `sprawdzalo sie` z calym `umeblowaniem` , ale bez zwierza :)
pozdr
bat
Nie.
szkoda wywalać pieniądze. Ja hoduje różne stawonogi od ładnych paru lat i jakoś obchodzę się bez higrometru.
ile taki cacko kosztuje???
od 18 zl do .... ok 500zl