Mam problem chcialbym kupic terarium z siatka dla gekona lamparciegoale nie wiem co do oswietlenia jakie mam zamontowac oswietlenie i czy tylko zarowka grzewcza wystarczy do ogrzania czy kupic takze kabel grzewczy ??
Wersja do druku
Mam problem chcialbym kupic terarium z siatka dla gekona lamparciegoale nie wiem co do oswietlenia jakie mam zamontowac oswietlenie i czy tylko zarowka grzewcza wystarczy do ogrzania czy kupic takze kabel grzewczy ??
napisz także jakich wymiarów jest to terra ale najlepiej sam pokombinuj...najpierw sprawdź z samą żarówką jeśli temperatura będzie za niska to wtedy dorzuć kabel.
Aby oświetlić terrarium, należy zakupić lampę z promieniami ultrafioletowymi. W zoologicznym podadzą ci szczegóły. A jesli twój żólw także jest wodny do wody mozna kupić grzałkę, która koszutuje ok. 11 zł. Pozdawiam!
Zalezy od wielkości terra ale jak jest małe to powina starczyć zarówka chyba ze tak bardzo chcesz to kup kabel.
Lampe z UV?? Chodzi Ci o żarówki które emitują też UV? Jeśli tak to to nie do niczego nie nadaje. Był gdzieś post o tych żarówkach, komuś swieciła aż przez cztery minuty i się spaliła :)
Wiolqa napisał(a):
> Aby oświetlić terrarium, należy zakupić lampę z promieniami
> ultrafioletowymi. W zoologicznym podadzą ci szczegóły. A jesli
> twój żólw także jest wodny do wody mozna kupić grzałkę, która
> koszutuje ok. 11 zł. Pozdawiam!
tiaa ja myślałem że tu o gekonach lampracich mowa,a nie o żółwiach