Znalazłem na pewnej stronie dość ciekawe fotki
zajzyjcie i powiedzcie co o tym sądzicie
Wersja do druku
Znalazłem na pewnej stronie dość ciekawe fotki
zajzyjcie i powiedzcie co o tym sądzicie
kolejne dwa
to już ostatnie teraz powiedzcie sami co to jest :]
he he he bliźniaki!! a moze "czarnobyl atakuje" :)
Pozwolilem sobie przetlumaczyc, wraz ze skromna pomoca mojej mamy opis tego calego zajscia :]
Rosjanie probowali skrzyzowac vagansa z albopilosum i wiedzieli, ze jest to niepopularne i wrecz zakazane w kregach terrarystycznych, jednak sprobowali. Samica to albopilosum, a samiec to vagans. Kopulacja przebiegla bez trudnosci. Kiedy samica zlozyla kokon, podarowali go jednemu ze swoich kolegow, gdyz bali sie, ze samica zniszczy go. Okazalo sie, ze jeden z pajakow ma 2 odwloki! Jednak w jego zachowaniu nie bylo nic dziwnego. Linial on bez najmniejszych problemow i przyjmowal pokarm. Wszyscy dziwili sie, ze z jego odwloka wydostaja sie rownolegle 2 nitki pajeczyny. Teraz z malego pajaczka stal sie dorosla, piekna samiczka. "Burzuje" probowali dac tym hodowcom bardzo duze pieniadze, jednak oni powiedzieli, ze sa patriotami i nie pozbeda sie tego pajaka z Rosji. Oczywiscie skrocilem to troche i dopiero wtedy opisalem.
Warto znac rosyjski :)))
Chyba zaczne sie go na powaznie uczyc.
Zapraszam na stronke:
http://www.tarantulas.ru/tex/nonsens.htm
moze komus sie przyda.
troche mi to przypomina kobiece piersi
hehe
szczesliwy posiadasz tego "czegos" bedzie mial (lub juz ma) kupe kasy, bo to istna kura znoszaca zlote jaja, wyobrazcie sobie 2 kokony na raz po 1000 nimf w kazdym! to daje 2000 kedziorovagansow, niezy szmal...
Wydaje mi sie, ze jako mutant, jest raczej bezplodna.
Niemniej jednak wyglada interesujaco ... (biedny pajaczek).
Właśnie tydzień temu miałam podobne zdarzenie. Przekładałam moje irminie z kokonu do osobnych pudełeczek i znalazłam jedną z dwoma odwłokami. Niestety, padła po tygodniu. A może stety....
Może o przeżyciu tego dwuodwłokowego ptasznika zadecydowała właśnie "wybujałość" i zwiększona żywotność, która występuje u daleko ze sobą spokrewnionych osobników (często do imponujących rozmiarów dorastają hybrydy roślin, co szeroko wykorzystuje się w uprawie roślin przeznaczonych do konsumpcji, czy też w celu uzyskania cieszących oko kwiatów ozdobnych).
PS. Kurcze, zapomniałem, jak w terminologii naukowej określa się tą wybujałość mieszańców?