wpadł mi do głowy taki pomysł
czy dało by sie połączyć przedstawicieli tych gatnków co w temacie (jakby ktos nie załapał to chodzi o kopulacie )
Wersja do druku
wpadł mi do głowy taki pomysł
czy dało by sie połączyć przedstawicieli tych gatnków co w temacie (jakby ktos nie załapał to chodzi o kopulacie )
Moim skromnym zdaniem nie ma sensu łączyć... Zobacz jak jest z psami ;) Które są bardziej pożądane? Mieszańce czy rasowe psy?...
Pozdrawiam
Leny
hej ale żebyś teraz miał tyle ras najpierw trzeba myło troszke namieszać. więc kto wie może to byłby jais przełom i wspaniały nowy gatunek :D
Najprawdopodobniej dałoby się uzyskać takie mieszańce.
Przecież samce przekazują nasienie samicy przy pomocy nogogłaszczek, a nie na zasadzie odpowiednio "dopasowanych" u wiekszości gatunków organów rozrodczych ;)
Mozesz w ramach eksperymentu, dla dobra nauki, ludzkosci i populacji nowego gatunku B.smithilia zaryzykowac zyciem lub zdrowiem samca w takim zblizeniu :)
Zastanawiam się Memphis:
1. Czy to by się udało? /bez uciekania się of course do wyrafinowanych metod zapłodnienia pozaustrojowego in vitro;)))))/ I nie chodzi mi tylko o obecność lub brak anatomicznych przeszkód na etapie samej kopulacji, co o możliwości dalszego rozwoju powstałej zygoty...zarodka...małego pajączka...
2. Poza tym wciąż pozostaje otwarty problem ewentualnej płodności powstałych w ten sposób mieszańców międzygatunkowych.. Na podstawie moich doświadczeń i wiedzy teoretycznej z biologii ogólnej i embriologii, mieszańce takie /bastardy/ są z założenia BEZPŁODNE..lub ich płodność jest mocno ograniczona i NIE NADAJĄ się do dalszej hodowli.. :(
Pozdrawiam:)
Pablos
po co poprawiac nature ?
witam
Nie wiem jak z brachypelmami ale da sie uzyskać chybrydy psalmopeusów. Dowodem tego jest krzyżówka P. irmina i P. cambridgei którą posiadam.
Nie wiem jak sprawa wygląda ze zdolnościami reprodukcyjnymi tego pajaka ale wiem napewno że jest bardzo ładny.
pozdrawiam służbe ochrony koleji
hej shakadu to skoro posiadasz taką krzyżówke to zamieśc jakieś fotki
witam
Niebawem zamieszcze fotki wszystkich (trzech) moich pająków.
Jeśli ktoś ma ochote na krzyżówke psalmopeusów to mój znajomy ma jeszcze jednego pajączka do sprzedania.
pozdrawiam elektryczne iraki