Czesc...
Chcialbym sobie kupic B. smithi ale nie wiem jakie wyposarzenie do terry musze miec zeby pajak przezył :). Prosze o odpowiedzi od osob ktore cos na ten temat wiedza (nie nabijajcie sie ze mnie).
Wersja do druku
Czesc...
Chcialbym sobie kupic B. smithi ale nie wiem jakie wyposarzenie do terry musze miec zeby pajak przezył :). Prosze o odpowiedzi od osob ktore cos na ten temat wiedza (nie nabijajcie sie ze mnie).
Z tego, co widze, raczej nie znasz sie kompletnie na hodowli tych pajakow. Ale nie bede sie smial.
www.terrarium.com.pl/gatunki
tam masz info o smithi.
No ale tak czy siak pomoge Ci:
do terra powinienes wlozyc pajakowi jakas kryjowke (w zaleznosci od jego rozmiarow).
Koniecznie miseczka z woda i pare (znowu w zaleznosci od rozmiarow pajeczaka) centymetrow torfu.
Wlasciwie, to o podlozu masz napisane na www.terrarium.com.pl/gatunki
Wlasciwie, to tyle, co mu do szczescia potrzeba.
A poza tym poczytaj forum. znajdziesz tu A B S O L U T N I E wszystkie odpowiedzi na twoje pytania dot. smithi.
A Twoje pytanie powtarza sie juz ktorys raz chyba.
Poczytaj, a wszelkie watpliwosci znikna.
chyba temat smithi zostal juz troche wyczerpany :P
dzięki
Witaj!! a ja bym dodal o czyms do utrzymania odpowiedniej temperatury np kabel grzewczy 25W + termoregulator akwarystyczny (no chba ze temp w mieszkaniu nie spada ponizej 20stC) no i jeszcze czerwona zarowka do obserwacji (jest niekonieczna).
Pozdrowionka
nie zapomnij takze o jakims "psikadle" ( np. do kwiatkoof ) coby pajonk nie mial za sucho ;P
inne drobiazgi jak hydrometr i termometr czasem sie przydaja ;)
Pozdroofka