Mam już 4 lata żółwia i ma 10,5 cm długości karapaksu. Dlaczego tak się dzieje?Co mam ro bić?Bardzo proszę o porady.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
Mam już 4 lata żółwia i ma 10,5 cm długości karapaksu. Dlaczego tak się dzieje?Co mam ro bić?Bardzo proszę o porady.
Pozdrawiam.
a czym go karmisz? jak duże ma terrarium? pozatym o jakiego zółwia chodzi :D bez tego nikt Ci nic nie poradzi,a w profilu nie masz...
Karmię je:Biorept W i Raffy P.Dostają także owoce, Warzywa i inne żywe owady i robaki, czyli to co żółw powinien jeść.Jest to żółw czerwonolicy. Być może mają zbyt małe akwaterrarium?
Warzywa i inne żywe owady....... hmmmmm......... moze ma zaniska temp??
świetlowka uvb jest ? swoja droga z owocami itp . nie przesadzaj to glownie zwierzeta miesożerne
Temat raczej nadaje się do działu żółwie, więc przenoszę.
To że zółwie rosną powoli nie jest przykrym doświadczeniem, to ich właściwość, przykre jest jak żółw rośnie za szybko bo wtedy często dochodzi do deformacji skorupy.
Jeżeli to żółw z Galapagos to rzeczywiście trochę wolno rośnie. A tak poważnie to jakich spodziewasz się odpowiedzi nie podając gatunku żółwia?
P.
Podała w drugim poście. "Jest to żółw czerwonolicy."
możesz im dawać jeszcze mrożoną stynke...da się ją kupić w zoologiku :D
a wymiary terra?
Mam 2 żółwie czerwonolice. Jeden z nich, gdy podchodzę do akwarium, ucieka. Dlaczego tak jest? Byćmoże poświęcam mu zbyt mało czasu?