możecie mi powiedzieć ilo godzinny wprowadziliście tryb dzienny. u mnie światło włancza się o 6.30 i gaśnie o 6.00. plus naturalne światło które wpada do pokoju
pozdrawiam
Wersja do druku
możecie mi powiedzieć ilo godzinny wprowadziliście tryb dzienny. u mnie światło włancza się o 6.30 i gaśnie o 6.00. plus naturalne światło które wpada do pokoju
pozdrawiam
zapomnialem dodac ze chodzi o greka
Swiatlo zapalam jak widze,ze gadzinka lepek ma poza domkiem w ktorym spi-ale jest to podobnie jak u Ciebie 6.30-7.00- zas dzien mu sie konczy ok.19-20.Czasem szybciej wylacze-jak gadzinka idzie do chalupki i tylko mu ogon i lapke wystawiona widac :))
U nas z kolei zainstalowalismy dwa automatyczne wylaczniki - najpierw zapalaja sie zarowki (około 7 rano), godzine potem swietlowki. Swietlowki gasna wieczorem pierwsze a zarowki w drugiej kolejnosci. Latem to nie ma znaczenia, ale zima przynajmniej w miare stopniowo zmieniało się natężenie światła - taka nieudolna namiastka switu i zmierzchu:)))
Cykl trwa 12 godzin latem, zimą światło świeci 10 godzin.
Pozdrawiam
Natalia
Moja ma zaświecone ok.7.00 rano, a gasimy po 22.00, jest caly czas aktywna,a idzie spac dopiero jak zgasimy,bo tak to szaleje albo wygrzewa sie na wyspie Rodos (tak określamy jej kąpiele sloneczne).
wydaje mi sie ze to jest troche za dlugo w okresie zimowym przyjmuje sie czas 10 godzinny a na lato 12 godzin z przejsciem wiosennym w ktorym stopniowo zwieksza sie czas naswietlania. proponuje zaopatrzyc sie w czasowy wylacznik, bo rozumiem ze start uzalezniony jest od waszej pobudki. urzadzenie jets bardzo przydatne i dodatkowo mozna tam nustawic kilka cyklow czasowych do innych rzeczy
pozdrawiam