czy ktoś miał już do czynienia z takim przypadkiem ze mały żółwik wodny(4cm)
wogoole nic nie jadł i cały czas śpi os jakiegoś miesiąca
Wersja do druku
czy ktoś miał już do czynienia z takim przypadkiem ze mały żółwik wodny(4cm)
wogoole nic nie jadł i cały czas śpi os jakiegoś miesiąca
1. Sparawdź czy żyje.
2. Opisz w jakich jest warunkach.
3. Jesli śpi cały czas to pewnie jest niedobór witamin albo skutki zanieczyszczonej wody.
4. Podaj mu witaminy A i D3 w kroplach, możesz dodać do wody i pokarmu zawartość kapsułek z tranem
5. Zafunduj mu kompiele w wywarze z rumianku aby zmniejszyć stan zapalny
6. Urozmaić mu dietę kiedy zacznie jesć, podawaj wątróbkę ze względu na jej zawartość mikroelementów i witamin.
7. Udaj się do weta dobrze znającego się na gadach i nie wierz że żółwia już się nie da uratować jeśli będzie przedstawiał sytuację jako tragiczną.
cześć!witam wszytskich jestem tu nowy mam nadzieję że przyjmniecie mnie do swojej rodziny. Kochany Mysiaku MataManX ma racje to jest brak witaminy d3 w organicmie(wiem coś o tym ale wstyd opowiadac)jeśli zależy ci na tyym żółwiu to biegnii jak najszybciej do apteki i kup <,Vitaminum A+D3 "4 złote kosztuje naprawdę niewiele. wyjmii żółwia z wody zalej go całkowicie tom witaminom wszystko skorupe nos ogon wogóle całego i niech tak posiedzi bez wody z 40 minut i rub tak przez tydzien a jak z tego wyjdzie (jeśli) to co jakieś 2 tygodnie profilaktyczmnie czesć pozdrawiam wszystkich