czy sylikon bedzie trzymal na gipsie?? Pytam sie bo nie wiem jak przymocowac roslinki w terra do scian...
Wersja do druku
czy sylikon bedzie trzymal na gipsie?? Pytam sie bo nie wiem jak przymocowac roslinki w terra do scian...
Przypuszczam że wątpię ale 100 % pewności nie mam. Raczej nie będzie trzymał więc nie próbuj bo sobie gips zapaćkasz.
DEXiu dobry text:
"Przypuszczam że wątpię ale 100 % pewności nie mam."
hehe :)
a co to jest SYLIKON chodzi cii pewnie o silikon :), moim zdaniem powienien chwycic juz twardy (czyt zastygly) gips, ale na pewno nie bedzie mocno trzymal, gips sie kruszy latwo.
Gdybyś pomyślał i sprawdził do czego jest polecany/zalecany, nie zadawałbyś głupich pytań.
A roślinki możesz zamontować, wiercąc dziurki, następnie wkłądając w nie roślinki i klejąc np PATTEXem Super Fix, lub inną ośmiorniczką.+
tak jak reeg napisał :) ja tak robiłem w moim terra dla lampartów :)
Ja bym sie bal takie kleje uzywac, mimo wszystko sa one toksyczne, wszystkie sa pochodnymi butanu czy czegos tam.
To że Ty byś się bał, nioe oznacza że nie można ich stosować.
Zwróć uwagę na ich skład chemiczny i do jakich zastosowań są dopuszczone, oraz jakich środków ostrożności należy przestrzegać.
Nie ma co kombinować jak koń pod górę, bo coś się komuś wydaje.
BTW, silikonu używasz bez żadnych obaw, a do PATTEXa masz zastrzeżenia ??
No sorry, czegoś tu nie rozumię, albo to ty czegoś nie rozumiesz.
reed jemu zdaje się chodziło o to że np. kleje polimerowe są bardzo szkodliwe, więc na drodze skojarzenia że klej polimerowy ==> mocny klej ==> PATTEX / Ośmiorniczka można sądzić że te kleje też nie są za zdrowe. Co nie zmienia faktu że nawet gdyby były to od 5 ml użytych do zaklejenia dziurki gadzinka nie zdechnie :)
Może i masz rację DEXiu, ale to nie zmienia faktu, że zanim zacznie się krytykować, należałoby dowiedzieć się czegoś o tych produktach.
Nie rozumię dlaczego ktoś miałby kojarzyć PATTEX z klejem polimerowym ?
Z tymi dziurkami masz całkowita rację :)