Witam! Jak sztybko rosna boa?? Czy zmienaiaj ubarwienie bo jak sie rodza to sa jasne a pozniej jakby zlotkna i ciemnieja! Chodzi mi o imperatoty
Wersja do druku
Witam! Jak sztybko rosna boa?? Czy zmienaiaj ubarwienie bo jak sie rodza to sa jasne a pozniej jakby zlotkna i ciemnieja! Chodzi mi o imperatoty
Tak dosc czesto zmieniaja ubarwienie wraz z wiekiem.Zobacz sobie fotki doroslych i mlodych b.c.i a zobacztsz różnice.CO do wzrostu węży to sprawa niejest taka łatwa wzrost zalezy od takich czynnikow jak zywienie,warunki hodowli,kazdy osobnik moze w rozym tepie rosnac a pozatym od takich czynnikow jakimi są geny danego boa.Takrze płeć ma znaczenie ale mniejsze.ZObacz sobie np boasy od adsnake te ktore urodzily sie w lutym 2004 widac u nich jak z wiekiem doroslym zmieniaja kolory.To samo można zauważyc u Albino ktore wraz z wiekiem traca troche jaskrawosć koloru.
rozumiem Dzieki MIDO za pomoc ! bo an poczatku sateki jaby bardzo jasne a pozniej juz bardziej przypominaja regiusa tak??
MA Ktos z WAs foty mlodych i doroslych boasow imperatorow stanadardowo ubarwionych ?? Bo chce kupic w Szreku w Warszawie i chodzi mi o to jak beda wygladaly jak beda mialy np rok . O wlasnie moe ktos z WAs wie jakie to imprezatroy?
Masz kilka populacji B.c.imperator i kazda z nich troszke inaczej wygląda.Najlepiej poszuak sobie na róznych stronach fotek bo jest naprawde bardzo wiele zdjeć tam.
Ja właśnie w środę kupiłem w „Szreku” małego Imperatora.
Nie wiem jak będzie dokładnie wyglądał za rok, to zależy od wielu czynników.
Wiem jednak, że z wiekiem zjaśnieje.
Wydaje mi się, że jak będzie dorosły, to będzie podobny do tych Boa ze zdjęć w opisie tego gatunku na terrarium.com.pl
Tak mi się wydaje ;)
własnie co do tych Szrekowskich imperatorów , ktoś wie dlaczego takie tanie ? Zkundlone troche czy coś ? swoją drogą zastanawiam sie dlaczego na stronie shreka nie pisze ze imperator tylko boa constrictor
imperatory są tanie, poza tym te nasze "czyste" są na ogół oceniane wizualnie, bez udokumentowanej linii, pochodzenia itd., nie wiem, jak to jest w szreku.
Inaczej zapytaj sie jaka to jest populacja imperatora.Albo jak niewie sprzedawca jaka to populacja moze to określic na podstawie wyglądu boa .
Czyste imperatory z papierami kosztuja najbidniej 500-600 zł