Czy można trzymać w jednym terra węże różnych gatunków np: mahoniówke i żbożowego???
Pozdrawiam>>>>>>>>>>>
Wersja do druku
Czy można trzymać w jednym terra węże różnych gatunków np: mahoniówke i żbożowego???
Pozdrawiam>>>>>>>>>>>
jak sie uprzesz to mozna
ja przez pewnien czas nawet mialem boa teczowego i weza chinskiego razem w terra, ale to jak zaczynalem przygode i nic sie zlego nie dzialo
tak wiec wybor nalezy do ciebie,
te co wymieniles akurat sie nawzajem nie zjadaja ale inne gatunki trzeba dobierac starannie
mozesz pod warunkiem ze nie beda dla siebie agresywne a co przedewszystkim beda mialy takie same wymagania co to biotopu :)
również musisz zapewnic im wiecej miejsca co 2 głowy to nie 1-dna
Co do miejsca to jasna sprawa!!!!
Dzięki za pomoc!!!
Pozdrawiam terrarystów!!!!!!!!!!!!!
Chociaż lepiej kup sobie parke, ale tego samego gatunku:)
jak dla mnie odpowiedź jest jasna: NIE MOŻESZ!
Dlaczego nie mizesz?Ja mam tez zbozowke i machoniowego i swietnie sie zgadzaja tylko karmie je osobno.Od trzech miesiecy sa razem i nawet spia razem :)
To faktycznie długotrwałe doświadczenia. "Od 3 miesięcy....." tyle wytrzymują legwany z agamami w terrarium w sklepie. Nawet 2 zbożówek nie warto trzymać razem jeśli jest szansa, żeby tego nie robić a co dopiero różnych gatunków.
ok moze i tak ale ja jestem poczatkujaca i pytalam sie chodowcy zanim sie zdecydowalam na drugiego weza(moj syn go kupil).Ale co mam zrobic i co moze sie stac jezeli beda razem?