mam mały proble w terrarium z boasem wyległy sie takie małe czarne robaczki niewiem dlaczego nie wiem co zrobic powchodziły mu pod łuski koło głowy Pomocyyyyyyyy umyłem terrarium zmieniłem torf ale co dalej !!
Wersja do druku
mam mały proble w terrarium z boasem wyległy sie takie małe czarne robaczki niewiem dlaczego nie wiem co zrobic powchodziły mu pod łuski koło głowy Pomocyyyyyyyy umyłem terrarium zmieniłem torf ale co dalej !!
No to masz roztocza zapewne :((
nie pytam co to jest tylko skad to sie wzieło i jak to zlikwidowac do cholery martwie sie o niego !! pomocy czy to tak wiele !!??
A więc tak poszukaj starszych postów o płytce GLOBOL, skuteczny sposób na zabicie roztoczy. Wsadza się ją do terra i nie zrasza sie terra i nie podaje wody do picia gadzinie. PO dwóch dniach sie wyciąga. Ale poczytaj starsze posty o dokładnym stosowaniu. Dobrym środkiem jest INVEKTYMA ale to sie dostaje na recepte od weterynarza.
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...03&t=31003&v=f link odnośnei płytki Globol ;)
Osobiście polecam Frontline. Dostępny chyba u kazdego weta.
gdyby nie wy napewno by padł !!
Odrazu by nie padł, ale roztocza by go atakowały i by cierpiał. Żeby zdechł od roztoczy to by musiałbyć mocno zaatakowany i dłuższy czas ;)