Tak jak w temacie, czy po odmrożeniu mozna ponownie zamrozić??
Wersja do druku
Tak jak w temacie, czy po odmrożeniu mozna ponownie zamrozić??
Raczej nie.
gdzies czytalem ze ponowne zamrozenei i odmrozenei oseska spowoduje bardzije intensywna won pokarmu przez co weze beda bardziiej skore do jedzenie
metoda stosowana przy niejadkach
A czy mięso które odmrozisz to potem możesz znów zamrozić i odmrozić??? Raczej nie ;) i tak ssamo z mychami;)
Tak jak napisał afek jest to metoda często stosowana przy niejadkach i o ile taki osesek nie jest jeszcze zielony to mozesz go zamrozic powtórnie. I nie chodzi w tym przypadku o stratę oseska raz rozmrożonego tylko większą szansę zjedzenia gdy zostanie on dwukrotnie poddadny procesowi zamrażania.
Nawet mrozonych frytek jak sie raz rozmrożą to drugi raz sie nie zamraża
..bo te frytki to bedziesz jadł Ty a jakbyś nie zauważył to węże mają troszeczke silniejsze soki żołądkowe od ludzi. Poza tym nie mówie żeby podawać oseski w stanie rozkładu, a jedynie zamrożone dwukrotnie - powoduje to silniejsze wydzielanie woni i przez to większe zainteresowanie węża domniemanym posiłkiem. Oczywiscie trzeci raz juz raczej nie należy mrozic takich osesków.
Romcio jezeli mozna drugi raz zamrozic to i trzeci i czwarty co to za roznica wedlug twojej teorii. Niewiem czy wiesz ale kazdorazowe rozmrozenie i zamrozenie miesa jakiego kolwiek przyspiesza rozwoj roznego rodzaju bakterii i innych badziestw i pamietaj ze ludzie surowego miesa nie jedza rozmrozonego tylko albo pieczone albo duszone itp podczas tych czynnosci te badziewia giną a węże niestety musza jesc surowe i czasami ich soki żoładkowe nie wystarczą wiec po co ryzykowac. Ja osobiscie wole wywalic do smieci raz rozmrozonego i nie zjedzonego oseska niz ponownie go zamrazac i dawac go gadzinie!!!
A co z zarazkami sarmonelii czy one nie powstaja podczas ponownego zamrozenia lub cos w tym stylu??Ja tez bym nie ryzykowal.Oseska przeciez mozna kupic nastepnego i jest on o wiele tanszy niz waz ktory moglby czasem po takim posilku zachorowac.
Moim zdaniem można ale tylko raz... właśnie tak robiłem!!